Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Maradona veje és Messi a megmentő

2011.07.12. 08:54 Módosítva: 2011-07-12 08:55:21

Bolíviával és Kolumbiával szemben is égett a házigazda Argentína a Copán, de harmadik csoportmeccsüket végül simán hozták, 3-0-ra verték Costa Ricát. Az A csoport második helye és a nyolc közé jutás így megvan.

Kun Agüero - Maradona veje - az első félidő ráadásában Di María kipattanó lövése után szerezte meg a vezetést, a második félidő 52. percében pedig Messi remek passzából duplázott.

A harmadikat 11 perc múlva Di María szerezte, Messi lemásolta első gólpasszát, a Real Madrid játékosa a rövidet lőtte ki.

"Pont egy ilyen meccsre volt szükségük a játékosaimnak, hogy visszanyerjék az  önbizalmukat. Nem csinálhattuk azt, amit az előző két mérkőzésünkön. Messi ma fantasztikusan játszott, ez volt az a játék, amit akartunk" - nyilatkozta Sergio Batista szövetségi kapitány.

A csoportban első Kolumbia, Costa Rica legjobb csoportharmadikként még továbbmehet, de ez a többi csoport végeredményétől függ. A második Argentína negyeddöntős ellenfele csütörtök hajnalban derül ki, a C négyesből kap ellenfelet, az eddig szintén szenvedő Brazíliával így még nem találkozhat.