Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Nem mutatott különlegeset ez a Sturm

2011.07.14. 10:44
Az osztrákok elégedetten, a magyarok csalódottan értékelték, hogy a Sturm Graz 2-0-ra legyőzte szerdán a Videotont a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén.

Paulo Sousa, a székesfehérváriak vezetőedzője a klagenfurti meccs utáni sajtótájékoztatón elismerte, jobb volt a Graz. Azzal elégedett, hogy csapata végig győzelemre játszott, játékosai végig megfelelő mentalitásban futballoztak.

"A Sturm előrébb jár a csapatépítésben, ez abban látszott meg, hogy megérezték azokat a pillanatokat, amikor sebezhetőek voltunk és eldönthették a meccset, ezeket a momentumokat ki is tudták használni". A portugál szerint eddig is a Sturm volt a favorit, az első meccs után ez még inkább igaz, de a párharc még nem dőlt el. Bizakodásra ad okot a jövő szerdai visszavágóra, hogy megvoltak a Videoton lehetőségei, azon kell javítani, hogy ezeket ki is használja a csapat, mert ha sikerülne 1-0-ás előnybe kerülni, akkor nagy nyomás lenne a graziakon.

Elek Ákos a kihagyott helyzeteken bánkódott, nem a 2-0-ás vereség miatt csalódott, hanem azért, mert ebben a meccsben sokkal több volt. Fájó ez a kudarc, mivel több mint ezer szurkoló kísérte el a csapatot, de reméli, a drukkerek is bíznak a továbbjutásban, és minél többen kilátogatnak a Sóstói Stadionba.

"Nem mutatott semmi különlegeset ez a Sturm Graz, de amit tud, azt jól tudja. Három helyzetükből két gólt szereztek" - mondta a válogatott középpályás, aki szerint Szabics a góljánál kézzel ért a labdához.

Szabics szerint a kezének semmi köze nem volt a labdához. "Elégedettek lehetünk az eredménnyel, akár több góllal is nyerhettünk volna. Nincs vége a párharcnak, mert a Videotonban igen erős ellenfelet ismertünk meg". A csatárt nem zavarta, hogy a magyar szurkolók szidták, szerinte természetes, hogy a rivális játékosait megpróbálják kizökkenteni, ha mással játszott volna a Sturm, ez akkor is előfordulhatott volna.

A visszavágót jövő szerdán 20:30 órától a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezik.