Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Ribery: Úgy kell rajtolnunk, ahogy Vettel

2011.07.15. 10:21

Jó három héttel a Bundesliga rajtja előtt a Bayern München szélsője, Franck Ribery kipróbálhatta, milyen egy a DTM-versenysorozatban induló 470 lóerős Audiban ülni, amelyik kevesebb mint három másodperc alatt gyorsul fel százra. Nem ő vezetett, de nagyon élvezte a száguldást.

„Úgy kell rajtolnunk idén, ahogy Vettel tette a Forma-1-ben. Pár győzelemmel az élre kerülni, és sokáig ott is maradni. Nagyon fontos nekem, hogy bajnokok legyünk, és a Bajnokok Ligájában is szeretnék minél jobban szerepelni. Óriási motivációt jelent, hogy Münchenben lesz a döntő, vagyis saját stadionunkban vívhatnánk meg. Ez egy álom. Először még arra kell koncentrálnunk, hogy bejussunk a sorozatba, hiszen selejtezőt kell játszanunk” – idézte a Bild a vb-ezüstérmes franciát.

A Bayerntől mindig mindenki győzelmeket vár, tavaly hihetetlenül nehéz volt ennek eleget tenniük a gyenge rajt után, csak a stresszt érezték, időközben kevés sikerélményük volt, ami egy idő elviselhetetlen lett.

Az új edzőt, Jupp Heynckest nagyon szimpatikusnak tartja, aki - van Gaallal ellentétben - sokat beszél a játékosokkal. A csapatba visszatért a jó hangulat, de nagyon össze kell kapniuk magukat, mert a Dortmund továbbra is nagyon erős, és a Schalke is nagy ellenfél.