Piroska
-2 °C
5 °C

Le akarják mészárolni Messit

2011.07.16. 19:35

Argentína-Uruguay negyeddöntőt rendeznek vasárnap éjjel a Copa Americán, Messiék eddig nem kápráztatták el a hazai közönséget, de úgy látszik, az ellenfél így is borzasztóan fél tőlük.

Legalábbis Sebastián Abreu, Uruguay csatárának szavaiból ez derült ki: "Hogyan állíthatjuk meg Messit? Le kell mészárolni" - kezdte a Botafogo játékosa, aki hozzátette, ha semlegesíteni akarják, szorosan kell fogni, nem hagyva neki területet.

A tornát Argentínában rendezik, a hazaiakon és főleg Messin tényleg hatalmas a nyomás, utoljára 1993-ban nyertek, most mindenki győzelmet vár tőlük.

Messit rendszeresen kritizálják, mert válogatottbeli teljesítménye elmarad a Barcelonában megszokottól, neki külön nehéz meccse lesz. "Azért jövök a csapatba, hogy játsszak, nem érdekel a sajtó. Úgy érzem, része vagyok ennek a közösségnek, próbálom függetleníteni magam a kritikáktól." - mondta a 24 éves, kétszeres aranylabdás.

Argentína első meccsén Bolíviát nem tudta megverni, aztán Kolumbiát sem, végül a Costa Rica elleni sima 3-0-lal mentek tovább. Messi még nem talált be a tornán.

Az Argentína-Uruguay találkozót magyar idő szerint vasárnap 0:15-kor rendezik, Santa Fé-ben. A Kolumbia-Peru negyeddöntőt este 9-től játsszák.