Eleonóra
-1 °C
2 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Manchesterben is játszott az új Vidi-csatár

2011.07.17. 14:30

A Videoton három éves szerződést kötött a portugál Evandro Brandaóval. A 20 éves játékos többszörös utánpótlás-válogatott, 15 évesen a Manchester United foglalta le a játékjogát, de nem volt türelme kivárni, hogy játszhasson, ezért a Benficába ment.

Először a Fátimához, aztán a Gondomarhoz került kölcsönbe, ahol 12 meccsen 10 gólt lőtt. Az utánpótlás-válogatottban az U15-től az U19-ig minden korosztályban szerepelt.

Paulo Sousa, a fehérváriak portugál edzője jól ismeri Bandraót, az U16-os csapatnál dolgozott vele.

"Paulo Sousa nagyszerű edző, erről meggyőződhettem, amikor a korosztályos válogatottnál velünk dolgozott. Komoly tekintélye volt a csapat előtt. Elsősorban az ő személye miatt döntöttem úgy, hogy Fehérvárra igazolok. Bár tisztában vagyok vele, hogy a klubnál csatárposzton nagy a konkurencia, több gólkirály is van a keretben, az idejövetelem célja mégis az, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, amivel természetesen élni is szeretnék, góljaimmal pedig segíteni a jövőben a Videoton FC-t a hazai és nemzetközi porondon egyaránt."

Azt egyelőre nem tudni, a 20 éves csatár mennyi pénzért érkezett a magyar bajnoki címvédő, a szerdai BL-selejtezőre készülő Videotonhoz.