Auguszta
-3 °C
2 °C

Tevez 11-est rontott, Argentína kiesett

2011.07.17. 08:47
Hiába várt mindenki a hazai pályán játszó Messiéktől Copa America-győzelmet, Uruguay jobban bírta a tizenegyespárbajt a negyeddöntőben, ezzel Forlánék kerültek a legjobb négybe.

1-1-es félidő után tizenegyesekkel esett ki az argentin válogatott a Copáról, a rendkívül durva meccsen 11 sárga és két piros lap volt.

Pérez már az ötödik percben vezetést szerzett Uruguaynak: egy beívelt szabadrúgást Cáceres csúsztatott meg, Péreznek csak bele kellett érnie a labdába.

A 18. percben már egyenlítettek is az argentínok, Messi zseniális passzát Higuain fejelte közelről a kapuba. Az első félidőben volt még 1-1 les miatt meg nem adott gól, Uruguay kapufát is lőtt. A gólszerző Pérez a 38. percben megkapta második sárgáját, Uruguay tíz emberrel folytatta.

A második félidőben aztán Mascherano is megkapta második lapját, ő is mehetett az öltözőbe. A hosszabbításban Argentínának volt nagyobb esélye a győzelemre, de valahogy nem jött össze a gól.

A tizenegyespárbajban csak a csereként beálló Tevez rontott, Muslera védett.

"Nem vagyok boldog, senki nem szeret kiesni. A játékosaimmal viszont elégedett vagyok. Messinek az első félidőben volt 30 perce, ami különleges volt. A másodikban elvesztettük az intenzitásunkat" - nyilatkozta a meccs után Sergio Batista, az argentinok szövetségi kapitánya.

"A futball tekintetében halottak vagyunk, mert hiszen ez a Copa volt, amelyen lehetőség nyílt volna arra, hogy elinduljunk, hogy Messi köré csapatot építsünk és hosszabb távra szóló álmokat szövögessünk" - vélekedett az Olé nevű lap szakírója. A cikk kitér arra is, hogy a három döntetlen mellett a Costa Rica-i utánpótláscsapat ellen kiharcolt egyetlen győzelem összességében lesújtó mérleg, mint ahogy az is elszomorító, hogy az argentin válogatott nem tudta kihasználni a létszámfölényéből adódó előnyt a negyeddöntő második félidejében.

Uruguay a Kolumbiát kiejtő Peruval találkozik majd, a másik elődöntő a Brazil-Paraguay és a Chile-Venezuela győzteseiből kerül ki. A brazilok vasárnap este 21 órakor, Chile hétfő hajnalban játszik.