Ágnes
-1 °C
2 °C

A brazilok négy 11-est is elhibáztak, kiestek

2011.07.18. 00:39
A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem esett gól a Paraguay elleni meccsen, Elanóék még a tizenegyespárbajban sem tudtak betalálni.

A házigazda Argentína után a másik esélyes Brazília is kiesett a Copa America negyeddöntőjében, a címvédő 0-0-ás rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel égett, négyből egyet sem lőttek be.

A La Platában - magyar idő szerint vasárnap késő este - rendezett meccsen a nyolcszoros bajnok brazilok szinte végigtámadták a mérkőzést, ám a kapura lövésekkel bajban voltak, vagy Villar kapus volt a helyén. Paraguay először a 90. percben lőtt kapura.

A hosszabbítás 102. percben egy szabálytalanság után tömegverekedés tört ki, aminek a végén a braziloktól Lucas Leivát, a másik oldalról Alcarazt állította ki a játékvezető.

Hiába volt nagy az iram, hiába próbáltak támadni a brazilok, Paraguay bírta a tempót, gól nem esett.

Az első büntetőt Elano csúnyán fölélőtte, de Paraguay is hibázott. A brazilok viszont a következőt sem tudták belőni, Thiago Silva lövését Villar védte. Estigarribia szerzett vezetést Paraguaynak, André Santos ugyancsak fölévágta. Riveros góljával már kettővel ment Paraguay, Frednek be kellett volna lőnie, hogy folytatódjon a párharc, de neki sem sikerült. Szinte valamennyi játékos a gyepre panaszkodott, ránézésre tényleg nem volt a legjobb minőségű, egyik brazil tizenegyesénél jókora gyeptégla repült ki a földből.

A másik negyeddöntőben Venezuela 2-1-re verte Chilét, így veretlenül elődöntős, Paraguayjal játszanak. A Peru-Uruguay meccs kedden lesz.