Valér
4 °C
8 °C

Minden futballmeccs elmarad Norvégiában

2011.07.23. 14:11

A Norvég Labdarúgó Szövetség (NFF) döntése szerint egyetlen élvonalbeli mérkőzést sem játszanak hétvégén az Oslóban és környékén pénteken elkövetett kettős merénylet miatt, amely legalább 91 emberéletet követelt.

„Tiszteletben tartva minden tragédiában érintett embert, a szövetség úgy döntött, hogy elhalasztja a hétvégére kiírt mérkőzéseket” - áll az NFF szombati közleményében, hozzátéve, hogy az alsóbb osztályú mérkőzések sorsáról a helyi szervezetek, s klubok döntenek.

A norvég rendőrség jelenleg azt gyanítja, hogy egy magányos elkövető hajtotta végre a két merényletet. A férfi előbb péntek délután pokolgépet robbantott Oslóban, majd néhány órával később, péntek este a fővárostól északnyugatra fekvő Utoya szigeten, a Norvég Munkáspárt ifjúsági táborában válogatás nélkül tüzelt gépfegyverével, s 84 embert ölt meg. Az oslói bombatámadásnak hét halálos áldozata van. A rendőrség letartóztatta a gyanúsított férfit.

A norvég élvonalban, az Elitserienben a 17. fordulót rendezték volna a hétvégén. Már a pénteki IK Start–FK Molde meccs is el lett halasztva. A forduló többi találkozóját vasárnap, illetve egyet hétfőn rendeztek volna. Ebben a szezonban ez a második játéknap, amelyet nem rendeznek meg, korábban a futballisták sztrájkja miatt maradt el forduló.