Benedek
-5 °C
5 °C

200 milliót kaphat Dzsudzsák árából a Loki

2011.07.26. 17:30

A PSV Eindhovennél úgy terveznek, hogy az Anzsi Mahacskalától kapott - 14 millió euró körüli - hatalmas összeg egy része a magyar válogatott szélső korábbi klubjának, azaz a Debrecennek jár - írja a pepsifoci.hu.

Fotó: Varga György
Fotó: Varga György

Pontosan nem tudni, mennyit fizettek az oroszok Dzsudzsákért, csak sejteni lehet, hogy 14 millió euró körüli áron szerezték meg. Úgy tudni, nevelési költség címén a legjobb esetben az átigazolási díj 5 százaléka - 700 ezer euró, közel 200 millió forint - is megilletheti a Debrecent. Nem biztos, hogy az 5 százalék csak az övék lesz vagy esetleg minden olyan klub részesülhet belőle, ahol Dzsudzsák az Anzsi előtt játszott. A szabálynak van olyan értelmezése, miszerint az 5 százalék 65 százaléka a Lokié, ez 14 millió eurónál 450 ezer euró.

"Egyelőre semmi nem történt még, de ez nem is meglepő, nem vagyunk elkésve semmivel. Annál is inkább, mert ahová Dzsudzsák Balázs igazolt, ott tudtommal csak augusztusban kezdődik az átigazolási időszak" - mondta Róka Géza, a DVSC klubigazgatója.

Annyi biztos, hogy akárhányszor eladják Dzsudzsákot, a Debrecen mindig részesülni fog az eladásból.

A PSV Eindhoven korábbi sztárja júniusban négy évre írt alá Dagesztánba, a 14 millió körüli összeggel minden idők legdrágább magyar játékosa lett.