Sergio Agüero a ManCitybe szerződik

2011.07.27. 13:18

Maradona veje, az Atletico Madrid jelenlegi támadója a Copa America-égés utáni szabadságáról repült Manchesterbe, orvosi vizsgálatra. Ha minden rendben, pár óra múlva a City játékosa lesz, ezt ő maga a twitteren is megerősítette.

"Már Manchesterben vagyok, hogy megbeszéljük az átigazolás részleteit. Eddig minden nagyon jól megy, nemsokára többet is tudok mondani nektek" - írta Agüero.

Carlos Tevez, a klub ugyancsak argentin támadója nemrég kijelentette, családja miatt el akarja hagyni Manchestert. Megegyezni még egy klubbal sem tudott, de egyértelmű, úgy számolnak vele, hogy távozik, a 23 éves Agüero az ő helyére érkezik.

Jelenleg ő az egyik legkeresettebb játékos Európában, Madridban januárban hosszabbították meg a szerződését, amelyben benne volt: 38 millió fontért, több mint 40 millió euróért lehet kivásárolni.

A játékos már májusban bejelentette, hogy távozni szeretne. Spanyolországban akart maradni, a Real Madrid volt a legvalószínűbb, de ezt az Atleticónál kizárták. Nem csak a jövőre BL-induló angol csapat és Mourinhóék, hanem a Juventus is érdeklődött iránta.

Pár napja Gregorio Manzano, az Atletico edzője is beismerte: Agüero távozása most már itt van a kanyarban. "Mondtam a játékosaimnak, hogy a csütörtöki Európa Liga-meccsre próbáljanak meg nagyon figyelni, mert innentől nem tudjuk segítségül hívni Agüerót."

Négy szezont húzott le Madridban, egy Európa Ligát és egy európai Szuperkupát nyert, 74 gólt szerzett. Az előző idényben C. Ronaldo és Messi mögött végzett a góllövőlistán.  • Hírek
  • Hírek