Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Visszavágott a BL-döntőért a Manchester

2011.07.31. 12:34

A Manchester United felkészülési mérkőzésen 2-1-re győzött a Barcelona ellen az amerikai Landoverben.

Az MU már hetek óta Amerikában készül, sorra játssza bemutató mérkőzéseit, Landoverben a két csapat a Bajnokok Ligája döntő után újra találkozott. A BL-döntőben fölényes játékkal, 3-1-re nyert a Barca.

A Manchester most visszavágott a tétnélküli mérkőzésen 82 ezer néző előtt. A huszadik percben Nani szerzett vezetést, óriásit sprintelt a üres területre belőtt labdára, majd azt elgurította a kapuból kijövő Valdez lábai között a bal sarokba.

A Barca csak a második félidőben talált magára, sok passzos játékával jóval többet birtokolta a labdát. A 70. perben Thiago egyenlített, 20 méterről középről a bal felső sarokba lőtt. A furcsán csavarodó lövésre a kapus mozdulni sem tudott.

A 76. percben a MU eldöntötte a meccset egy gyors kontrával, a hátul passzolgató Barcásokat Cleverley lepte meg. Busquets passzára lecsapott, és egyből indította Owent. A kapust ő is megverte egy-egyben, elpöckölte a labdát Valdez felett.

Természetesen a két csapat nem a legjobb összeállításában játszott, a Barcelonából Messi is hiányzott, ő a Copa America miatt kapott pihenőt. De az alapembernek számító Piqué, Puyol és Xavi sem játszott. A Unitedből Chicharito betegség miatt léphetett pályára, Giggs, Rooney és Evra pedig csak egy félidőt kapott.