Szabina
2 °C
15 °C

Dzsudzsák 60 percet játszott, az Anzsi nyert

2011.08.06. 19:20 Módosítva: 2011.08.06. 19:20

A szélső a Tom Tomszk elleni bajnokin játszotta első tétmérkőzését az orosz Anzsi Mahacskalában, kezdő volt, a 60. percben lecserélték.

A PSV Eindhoventől érkező játékost a 13. percben lehetett először látni, akkor saját tizenhatosánál rúgta fel az ellenfél egyik játékosát. A szabadrúgásból csak szöglet lett, amiből Dzsudzsák indulhatott a jobb szélen, Baljajkin csak szabálytalanul tudta megállítani. Két percre rá az Anzsi megszerezte a vezetést: Buszufa ugratta ki Prudnyikovot, aki kicselezte a kapust és a kapuba gurított. Pár perc múlva Roberto Carlos fejelt majdnem öngólt, de Revisvili, az Anzsi kapusa védeni tudott.

Dzsudzsák a második félidő elején egy befelé cselsorozat után lőtt jobbal, de a védők blokkoltak. A 60. percben aztán Ivanov váltotta a magyart. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt Gadzsijev állította be a 2-0-s végeredményt, a tomszki kapus pont elé ütött egy beadást.

Az iram jó volt, de a színvonal jóval elmaradt egy holland bajnokihoz képest. Az Anzsi 19 forduló után a negyedik, két ponttal lemaradva a Dinamo Moszkvától, de a moszkvaiak egyel kevesebb meccset játszottak.

Huszti Szabolcs csapata, a második helyen álló Zenit - a magyar játékos nélkül - rangadót nyert, 2-0-ra verte a listavezető CSZKA Moszkvát idegenben.