Bernadett
0 °C
4 °C
Swaney Elizabeth
hétfő 02:00
Swaney Elizabeth
Szabadstílusú sí

0-2-ről Szuperkupa-győztes a ManUnited

2011.08.07. 18:10

A bajnok Manchester United a városi rivális, kupagyőztes Manchester Cityvel 77 169 néző előtt játszotta a Community Shield döntőjét.

Sir Alex Ferguson csapata kezdett jobban, de a 38. percben az addig veszélytelenebb City szerezte meg a vezetést: David Silva beadását Vidics számította el, Lescott közelről csúsztatott a hálóba.

Az első félidő hosszabbításában már kettő volt a City előnye, Dzeko lőtt 25 méterről, lövése kicsit kifelé csavarodott, de nem annyira, hogy az Atletico Madridtól érkező fiatal De Gea ne védhette volna. Ebben a gólban az első tétmeccsén védő kapus rendesen benne volt.

A második félidőre Ferguson levitte a Vidics, Ferdinand kettőst a védelem közepéről. Az 52. percben jött a szépítés: Ashley Young beíveléséről lemaradtak a védők, az üresen érkező Smalling közelről lőhetett a kapuba.

Hat percre rá egy zseniális Cleverley, Rooney, Nani háromszögezés után utóbbi egyenlített, ez volt a meccs legszebb jelenete, Rooney sarokkal passzolt Cleverleyhez.

A játékvezető négy percet hosszabbított és a 94. percben jött a harmadik United-gól: Rooney vágott előre egy labdát, Kompany elszerencsétlenkedte hátul, így Nani teljesen üresen mehetett kapsura. Elvitte Hart mellett a labdát, aztán bepasszolta a kapuba.

Az első félidőben két védelmi hiba után megédemelten vezetett kettővel a City, de a második félidőben jóformán közük sem volt a meccshez, a jobban pörgő Manchester United megérdemelten nyerte 3-2-re a Szuperkupát.

Eredmény

Manchester United-Manchester City 3-2 (0-2)
g: Smalling (52.), Nani (58., 94.), illetve Lescott (38.), Dzeko (45.)