Benedek
-5 °C
5 °C

Az NB I.-újonc elverte a Fradit az Üllői úton

2011.08.07. 18:36
A Pécs egy góllal győzött az OTP Bank Liga 4. fordulójában, és százszázalékos, az FTC négy meccs után is nyeretlen, két pontja van. A Paks a Megyeri úton győzött, rúgott gól és pont nélkül a katasztrofális Újpest.

A Fradi-pályán az első félidő első felében a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, lehetőségeik azonban kimaradtak. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, a Pécs akcióból és pontrúgásból is veszélyes volt, de a szünetig nem volt gól.

A fordulás után az FTC mindent megtett a vezetésért, de támadásai meddők voltak, fellazuló védelmét pedig többször zavarba hozta a Pécs.

A hajrában egy ellenakciót Nagy Olivér remek egyéni megmozdulásból góllal zárt le: két védő, Csizmadia és Maróti között a kapura húzott, 17 méterről lőtt, a labda Ranilovicot érintve a kapuba vágódott, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. A Fradi csak két kapufáig (79. és 90. perc) jutott.

A meccs után néhány tucatnyi felbőszült szurkoló gyűlt össze az Üllői úti székház előtt, írja az nso. Prukner László és Orosz Pál vezérigazgató ment ki hozzájuk. Az edző vállalta a felelősséget és azt ígérte, a csapat a Honvéd elleni meccsig összeszedi magát. A drukkerek távozásra szólították fel a szakmai igazgatót és azt kiabálták, "hol a csapatunk?" A szakosztálynál nyilatkozatstop van érvényben.

A katasztrófálisan játszó Újpest hazai pályán 2-0-ra kikapott a Pakstól, és még mindig szerzett pont és rúgott gól nélkül áll.

Az első félidőben veszélyesebb volt a csütörtökön még Skóciában EL-meccset játszó Paks, a legnagyobb góhelyzet mégis a hazaiak előtt adódott: egy laposan érkező beadás után a becsúszó Éger kezéhez ért a labda, Rajczi tizenegyesét azonban Csernyánszki kivédte.

A szünet után 15 perccel ismét büntetőt ítélt a bíró, Éger nem hibázott. Az Újpest próbálkozott, igyekezett egyenlíteni, ám a hazaiaknak semmi sem sikerült, ráadásul az utolsó percben ismét tizenegyeshez jutott a Paks, Vayer végképp eldöntötte a meccset.

Eredmények, 4. forduló

Ferencváros-Pécsi MFC 0-1 (0-0)
Albert Stadion, 3500 néző, V: Fábián
gólszerző: Nagy O. (84.)
sárga lap: Grúz (41.), Morales (75.), Jovanovic (83.), Felix (90.), illetve Gyánó (27.), Simonfalvi (78.), Nagy O. (78.), Lantos (90.)

Ferencváros:
Ranilovic - Csizmadia, Grúz (Lisztes, 68.), Otten, Junior (Balogh Z., 34.) - Jovanovic, Maróti, Tóth B. (Morales, 71.), Abdi - Oláh, Felix

Pécs:
Dibusz - Simonfalvi, Lantos, Todorovic, Törtei - Causic, Pintér A., Nagy O. (Wittrédi, 86.) - Horváth Zs., Frőhlich (Bajzát, 73.), Gyánó (Scepanovic, 68.)

Újpest FC-MVM Paks 0-2 (0-0)
Szusza Ferenc stadion, 2300 néző, V.: Farkas
gólszerzők: Éger (60., 11-esből), Vayer (90., 11-esből)
sárga lap: Markovic (56.), Rajczi (58.), Üveges (74.), Pollák (81.), illetve Báló (53.), Böde (69.), Sifter (84.)

Újpest:
Balajcza – Szokol (Üveges, 62.), Mihajlovic, Dvorchák, Pollák – Markovic, Wilson – Simon, Barczi (Zamostny, 76.), Lázár – Rajczi (Balogh, 61.)

Paks:
Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Sipeki, Sifter – Böde, Vayer, Bartha – Kiss T. (Magasföldi, 63.)

Kecskeméti TE - DVSC-TEVA 0-1 (0-0)
Kecskemét, 4000 néző, V: Miquel
gólszerző: Bódi (90.) 
kiállítva: Coulibaly (45.)
sárga lap: Foxi (27.) Balogh (90.) illetve Nikolov (90.Kecskemét:


Debrecen:
Novakovic - Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut - Bódi (Ramos, 90.), Szakály P., Varga J., Rezes (Nikolic, 68.) - Coulibaly, Selim (Yannick, 58.)

Kecskemét:

Rybansky - Gyagya, Radanovic (Koszó, 16.), Balogh, Mohl (Bertus, 19.) - Ebala, Cukic (Dosso, 68.), Savic - Gyurcsó, Tököli, Foxi