Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Muszáj volt 100 milliót költeni játékosokra

2011.08.08. 12:06

A Liverpool rosszul rajtolt az előző szezonban, a Premier League aljáról Kenny Dalglish-sal végül a hatodik helyre értek. Az új edző kijelentette, csak akkor képes többre a csapat, ha a tulajdonosok költenek játékosigazolásra. A Fenway Sports Group erre garanciákat is adott, fél év alatt több mint 100 millió fontot (3,15 milliárd forint) adtak ki a játékosokért.

"Muszáj volt 100 milliót költenünk, csak így kerülhetünk ismét az elitbe. A pénzköltés nem garantálja a sikert, de egy klubot sem ismerek, amelyik sikert ért volna el enélkül" - magyarázta Dalglish.

A tréner a tulajdosonosról, John W. Henryről is áradozott a Mirror Footballnak: "Nem fogom felsorolni, mi mindent tett, hogyan segített, de nagyszerű ember és barát. Szenvedélyesen törődik a klubbal, és a helyes irányba akar menni. Mindenki más is ezt akarja, senki sem húz a másik irányba".

A téli átigazolási szezonban két játékos érkezett, az ajaxos Suarezért 22,8 millió fontot fizettek, Carrollért 35 milliót adtak a Newcastle-nak.

45 milliót már a nyári átigazolásokra is elköltött a Fenway Sport Group. Henderson 16,  Adam 9, Downing 20 millió fontért lett a Liverpoolé. Dalglish a védelem megerősítése érdekében a Birminghamből Scott Dannt hozná el, és szinte biztos, hogy Jose Enriqueé is megszerzik a Newcastle-ből. Előbbi értékét 4,4, az utóbbiét 6,6 millió fontra taksálja a transfermarkt.co.uk.  • Eladnék
  • Hírek