Ágnes
-1 °C
2 °C

Nem kell a milliárd, ha mehetek a Barcába

2011.08.08. 09:55

Cesc Fabregas a saját, négymillió fontos bónuszfizetéséről is lemondana, ha ezen múlik, hogy az Arsenal elengedi-e végre nevelőklubjába, írja a Daily Mail.

A spanyolnak még négy évig van szerződése Londonban, melynek egy záradéka négymillió fontot (kb. 1,3 milliárd forintot) biztosít neki bónuszként erre az időszakra. Ezt a pénzt az Arsenalnak mindenképpen ki kéne fizetnie, bármennyit is kap a Barcelonától a világbajnok játékosért, de ha Fabregas lemond a pénzről, az könnyítheti az átigazolást.

A két klub között pénteken volt az újabb tárgyalás, a Barca elöljárói - elmozdulva korábbi 31 millió eurós vételi ajánlatukról - 38 millióra emeltek, de az Arsenal 46 milliónál kevesebbért továbbra sem kíván megválni alapemberétől.

A 24 éves játékos izomsérülésre hivatkozva nem utazott el sem az ázsiai körútra, sem a szombati, Benfica elleni felkészülési meccsre, Arsene Wenger szerint még "nincs kész a játékra". Ha már a Barcelona elöljárói épp Londonban vannak, sokkal valószínűbb, azért maradt a városban, hogy a két klub végre megegyezhessen.

Fabregas évek óta sláger Barcelonában, leigazolása presztízkérdés.