Piroska
-1 °C
5 °C

Lesz visszavágója az irapuatói 0-6-nak

2011.08.10. 12:11
Kapcsolódó cikkek (1)

Augusztus 27-én, a telki focifesztiválon huszonöt év után újra megmérkőzik egymással Magyarország és az egykori szovjet válogatott.

„Hosszú tárgyalásokat zártunk le, amíg a meccsről megszületett a megállapodás. Mindennek van már Magyarországon fesztiválja, azt gondolom, a futball is érdemel egyet. Ezért is lett a szlogen: mindenki labdába rúg” – mondta az Indexnek főszervező, Szabó László.

„1986-ban voltunk utoljára világbajnokságon, tudjuk, hogy sikerült, de inkább arra emlékezzünk, akkor még Európában jegyeztek bennünket. Azt hiszem, egy jó meccs lehet, a mexikói csapat Nyilasi Tiborral kiegészül – Détári, Dajka, Bogár, Kiprich is játszani fog -, a másik oldalon ott lesz az aranylabdás Belanov, Blohin, a kapuban Daszajev, a bal oldalon pedig Rácz László” – összegzett Szabó.

25 évvel ezelőtt Nyilasit a buszról parancsolta le és küldte haza Mezey György kapitány, ezért nem játszhatott. A negyven fokos hőségben a magyar válogatott csak lézengett, az ellenfél tetszés szerint érte el góljait. Ha néggyel kapunk ki, továbbjuthattunk volna az egyenes kieséses szakaszba. Pedig fogadkozva utazott ki a csapat Mexikóba.

Emellett az 1996-ban olimpiára jutott válogatott is összeáll (Lisztes, Dárdai), annak a spanyol lesz az ellenfele.

A rendezvényre 500 forint lesz a belépő, a befolyó összeget jótékony célra ajánlják fel, a szurkolók a Széll Kálmán térről indított buszjáratokkal is eljuthatnak a helyszínre.