Jolán
2 °C
4 °C

Mészölyt kirúgták, Spisljak az Újpest edzője

2011.08.10. 10:12 Módosítva: 2011-08-10 12:02:23

Szerdán menesztették posztjáról Mészöly Gézát, az OTP Bank Ligában pont nélkül és rúgott gól nélkül álló Újpest FC vezetőedzőjét. A 44 éves Mészöly - akivel négy meccset veszített a csapat - utóda a szerb Zoran Spisljak lett.

Az Újpest honlapján megjelent közlemény szerint a döntésről Leo Beenhakker tájékoztatta a szakmai stábot és a játékoskeret tagjait. A sportigazgató elmondta: a csapatnak új impulzusokra van szüksége a megújuláshoz.

Az Újpest megköszönte Mészöly munkáját, illetve mindazt, amit a csapatért és a klubért tett, és további sok sikert kívánt a magánéletben és a szakmai karrierje folytatásához egyaránt.

Spisljakot, aki korábban Herczeg András segítőjeként a Debreceni VSC-nél dolgozott, szerda délután mutatták be hivatalosan a klub székházában. A szerb szakember - aki a DVSC-vel 2009-ben és 2010-ben bajnoki címet, 2008-ban és 2010-ben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett - hároméves szerződést kötött a jelenleg a 15. helyen álló csapattal.

"A klub történelme és tradíciói miatt nagyon büszke vagyok arra, hogy lehetőséget kaptam az Újpestnél" - mondta a 46 éves, vajdasági születésű szakember. "Örülök, hogy azonosan gondolkodunk Leo Beenhakker sportigazgató úrral, és legfontosabb feladatunk a modern futball meghonosítása. Az eddig történteket le kell zárni, az már a múlt, jó játékkal eredményeket kell elérnünk, remélem, hogy így minél több szurkoló visszatér majd a Megyeri útra."

Bartha Csaba, az Újpest FC ügyvezetője kiemelte, hogy a csapat célja változatlan, a tabella első 5-6 helyének valamelyikén szeretne végezni. "Nehéz döntés volt meneszteni Mészöly Gézát, akinek az eddig elvégzett munkáját és a profi hozzáállását egyaránt nagyon tisztelem" - mondta Beenhakker. "Kedden hosszasan beszélgettünk Zorannal, és mivel a gondolkodásunk azonos, hamar egyértelművé vált, hogy jelenleg ő a legmegfelelőbb ember az Újpest számára."

Az új edzővel vasárnap, a Kaposvári Rákóczi otthonában szerepel először az Újpest.

Az Újpest iránti elkötelezettségem töretlen

"Sajnálom, hogy edzői pályafutásom során második alkalommal kell idő előtt befejeznem a munkát Újpesten - fogalmazott Mészöly. - A sors fura fintora, hogy ugyancsak másodszor fordul elő velem - korábban 2010 elején a Vasasnál -, hogy az általam vezetett csapat egy külföldi szakember befolyása alá került, akinek első döntései közé tartozott, hogy az én munkámtól eltekintsen. Az Újpest iránti elkötelezettségem töretlen, mert olyan szeretet kaptam a szurkolóktól ebben a második időszakban is, amely megfelelő érzelmi töltetet jelentett számomra és a játékosaimnak is. Köszönetet szeretnék mondani a szakmai stábomnak, és további sportsikereket kívánok az Újpestnek a bajnokságban."
Mészöly hozzátette, menesztése még túl friss ahhoz, hogy teljes körűen értékelje a "válás körülményeit", ezért jövő szerdán, sajtótájékoztató keretében tájékoztatja a közvéleményt részletesen erről az ügyről.

Az elbocsátott Mészöly Géza először 2004 és 2006 között irányította a csapatot, vezetésével két ezüstérmet nyertek. A játékosként 18-szoros válogatott szakember ez után a Vasasnál vállalt munkát, majd tavaly áprilisban visszatért Újpestre. A lila-fehérek az első fordulóban a Pápától kaptak ki, majd a Győrtől, a Siófoktól, legutóbb pedig a Pakstól szenvedtek vereséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?