Benedek
-5 °C
5 °C

Egervári: Alakul a svédek elleni kezdőcsapat

2011.08.11. 12:29

A szövetségi kapitány elégedett volt a válogatott felforgatott védelmével a szerdai barátságos meccs után, melyen a válogatott 4-0-ra verte Izlandot.

„Megfelelő válaszokat kaptam a védelem tengelyében kipróbált újonc Korcsmár Zsolttól és a számára új poszton, jobbhátvédként bevetett Varga Józseftől is. Mondhatni, hogy körvonalazódik magamban a svédek elleni kezdőcsapat, de három hét alatt több okból is változhat a helyzet.”

Egervári szerint Korcsmár „különösen jól játszott, végig magabiztos volt, míg Varga az első húsz perc idegeskedését leszámítva szintén helytállt". A szakember azért vetett be új játékosokat a hátul, mert a következő, szeptember 2-i, svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn Juhász Roland és Vanczák Vilmos eltiltott lesz, míg a jobboldali védő, Lázár Pál sérüléssel érkezett az edzőtáborba.

Bogdán Ádám teljesítményét szintén jónak értékelte, de megjegyezte, kapusposzton különösen fontos az állandó játéklehetőség, a fiatal játékos esetében ez még nem adott, így egyáltalán nem biztos, hogy ő áll majd a kapuban Svédország ellen is.

A válogatott Izland ellen most nyert a legnagyobb különbséggel. A két csapat 10. találkozóján a hetedik magyar siker született, az eddigi legnagyobb különbség 3-0 volt a két 1988-ban játszott meccsen.

A magyarok szeptember 2-án Svédországot fogadják a Puskás Ferenc Stadionban, majd négy nappal később Moldovában lépnek pályára Eb-selejtezőn.

„A stáb tagjai közül senki nem volt jelen a svédek Ukrajnában elért 1-0-ás győzelmén, de kapok majd beszámolót edzőkollégától, illetve DVD-n megkapom a meccs felvételét. Sok újdonságra nem számítok, igen rutinos, régóta együtt játszó együttesről van szó, amelyet már volt időnk megismerni, hiszen az elmúlt években sokszor találkoztunk egymással” - mondta Egervári.