Nincs megalázóbb a kimaradt a panenkánál

2011.08.14. 09:39

Lehetetlen összeszámolni, hányszor utánozták a cseh Antonin Panenka tizenegyesét az 1976-os Eb-döntő óta. Zidane világbajnoki döntőben kopírozta a mozdulatot, az uruguayi Abreu is döntőben nyesett alá a labdának.

A cseh játékos két éven át gyakorolta, és szavait – nemcsak annyi az egész, hogy alápörgetünk - alátámasztották a közelmúlt gyenge büntetői. Szinte valamennyi ilyen büntetőnél megfigyelhető, hogy nincs meg a mozdulat hitelessége, és az utolsó pillanatig váró kapust nem sikerült kibillenteni, nem mozdul egyik irányban sem.

Mivel Totti már néhányszor végrehajtotta, ezért a kapus nyilván az ő fejével is gondolkodott, mi van, ha most megint nyes egyet. Kockáztatott is a Lecce kapusa, de olyan nagy kockázatot mégse vállalt, büntetőből kapott gólért még senkit sem szidtak meg.

Így viszont dupla dicsőség az övé, hiszen tökéletesen olvasta és analizálta az olasz mozgását.

A palermói Miccolinak sem sikerült a mozdulat, ő sem tudta elhitetni, hogy valamelyik sarkot választja a Bari ellen, ezért a kapus mosolyogva fogta meg a labdát.

A világbajnok Andrea Pirlo is kihagyott egyet a Barcelona elleni Gamper Kupadöntőn, Pinto cserekapus lényegében mellre vette a labdát.

A brazil szupertehetségnek, Neymarnak sem árt még gyakorolni, mert a Real Madridban így nem tudja kiszorítani majd Cristiano Ronaldót. Feltéve, ha hinni lehet a híreknek, és a télen csatlakozik a spanyolokhoz.

Ezt a mozdulatot a Brazil Kupa döntőjében követte el, egyben nevettette ki magát.

De ő még mindig lényegesen közelebb állt a gólhoz, mint a szombathelyi Tóth Péter, akinek csak a terve volt meg, a végrehajtásán egész Európa röhögött, hiszen a labda még a kapufa felett is felszálló ágban van.

Az idei szezon legfrissebb bénázója Xavier Margairaz volt, csak a bátorsága értékelhető, hiszen 0-0-nál gondolta ezt a panenkás mozdulatot a legjobbnak.  • Hírek
  • Megtakarítás