Tömegverekedés volt a Vidi-meccs előtt

2011.08.21. 16:49

Harmincegy szurkolót - huszonhat székesfehérvárit és öt pécsit - gyanúsított meg csoportos garázdasággal a rendőrség, egy székesfehérvári férfit, aki ellen több eljárás van folyamatban, őrizetbe vettek. A drukkerek a szombati Videoton FC-Pécsi MFC labdarúgó-mérkőzés előtt összeverekedtek.

A Videoton szurkolói a Székesfehérvárra bevezető Sárkeresztúri úton a Nyárfa utcánál verekedtek össze egy autóbusznyi pécsi drukkerrel. A csetepatéban botokat, vascsöveket, sörösüvegeket is bevetettek - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a verekedésben egy székesfehérvári drukker súlyosan, kettő könnyebben megsérült, és ugyancsak könnyű sérüléseket szenvedett egy pécsi szurkoló is.

A rendőröknek sikerült megakadályozniuk a verekedés elfajulását és a garázdák elmenekülését. A két szurkolótáborból összesen 103 embert, köztük 74 pécsi drukkert állítottak elő. Egy 26 éves férfinál kábítószergyanús fehér port találtak, ezt szakértő vizsgálja.  • Tippek
  • Hírek