Hortenzia, Gergő
8 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Végre ott játszottam, ahol szoktam

2011.08.22. 15:55

Vasárnap fontos rangadót nyert meg Dzsudzsák Balázs csapata, az Anzsi Mahacskala hazai pályán 2-1-re győzte le a Dinamo Moszkvát.

„Végre az igazi posztomon, a bal oldalon játszottam, így sokat tehettem hozzá a sikerhez, elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a 78 percet kapó szélső a SportEkszpressznek.  - Nagyon fontos meccs volt, szó szerint meghaltunk a pályán a győzelemért. Alaposan felkészültünk a Dinamóból, tudtuk, hogy Kuranyi és Voronyin nagyon erős támadóalakzatot alkot. Sikerült megfékezni őket, mi pedig Zsirkovval és Prudnyikovval hatékonyak voltunk. Jártam már sok stadionban, de sehol sem szeretik ennyire a saját csapatukat, mint Mahacskalában."

Jurij Zsirkov, aki a Chelsea-től tért haza, arról beszélt, hogy nagy meccset nyertek: „Ez volt a második meccsem az Anzsiban, először játszottam saját közönség előtt és meg kell jegyeznem, elképesztő volt a hangulat. Nem csak a védekezésben, de a középpályán is számított rám az edzőm, a támadásokat is segítettem. Azt hiszem, jól oldottam meg a feladatot.”

A fővárosiak a bírót okolták a vereségért, Andrij Voronyin szerint a szemtelenül elvezette a meccset: „1-1-nél érthetetlenül lest ítélt a gólunknál. Ha azt megadja, más lett volna a végeredmény.”

Alekszandr Szamedov, a vendégek középpályása hozzátette, hogy a meccs után Vlagyiszlav Bezborodov odament hozzá, és a téves ítéletei miatt elnézést kért. A Dinamo edzője, Szergej Szilkin nem a bírókat hibáztatta, de hozzátette, a furcsa döntések nagyban befolyásolták az eredményt.

Győzelmével az Anzsi a negyedik helyre jött fel a tabellán, kilenc pont a hátránya az első CSZKA Moszkvával szemben.