Eto'ót megszerezte az Anzsi

2011.08.23. 18:30

Kedd délután az Internazionale és az Anzsi Mahacskala lezárta a tárgyalásokat Milánóban, megegyeztek Samuel Eto'o átigazolásáról, hamarosan hivatalos bejelentést is tesznek - írta a Gazetta dello Sport.

Az orosz csapat hivatalos honlapján is közölte, Samuel Eto'o az új játékosuk.

Eto'onak szerdán a szokásos orvosi vizsgálaton még át kell mennie Rómában. Oroszországba csütörtökön érkezik, és már az edzésen is részt vehet. Szombaton már bajnokin játszhat a Rosztov ellen Dzsudzsák Balázs csapattársaként.

Az átigazolásért az Anzsi 25 millió eurót fizet az Internazionalénak, Eto'o három évre írt alá. A kameruni a világ legjobban kereső futballistája lesz, a megállapodás szerint évente 20,5 millió eurót kap fizetésként klubjától. A becslések szerint Ronaldo évi 12,5 milliót, Messi 10,5 millót kap a Real Madridtól illetve a Barcelonától.

Az Anzsi és Inter már hetek óta tárgyaltak, az olasz klubnak nagy szüksége volt a pénzre, de az oroszok nem adták meg az először megjelölt 30 milliós árat. Az Inter végül engedett, és létrejöhetett a megállapodás.

Az oroszok több játékost is vettek a nyáron, mert nemzetközi szintű csapatot akarnak építeni, Eto'óval egy komoly csatáruk is lehet. A klubhoz idén érkezett Dzsudzsák Balázs a PSV Eindhovenből, a Chelsea-ből pedig az orosz Jurij Zsirkovot igazolták le.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!



  • Vennék
  • Betét