Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Szélesiéket a negyedosztályba száműzték

2011.08.24. 10:33

A negyedik vonalba sorolta a bundázással vádolt Voloszt - Szélesi Zoltán csapata - és a Kavalát a görög sportminisztérium professzionális sportügyekben illetékes bizottsága.

A testület döntése szerint a két klub nem tett meg mindent annak érdekében, hogy megszakítsa kapcsolatát a bundázás és pénzmosás miatt a futballtól örökre eltiltott csapatvezetőivel. Achilleasz Beosz, a Volosz elnöke és Makisz Pszomiadisz, a Kavala tulajdonosa ellen polgári eljárás is folyik.

A két csapatot már egyszer kizárták az élvonalból, azonban két hete - a fellebbezést megnyerve - a Görög Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága visszavette őket. A Volosz a múlt héten az Európai Labdarúgó Szövetségnél, illetve a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) is jogerősen elveszítette annak a lehetőségét, hogy folytassa az Európa Ligában, noha a selejtező harmadik fordulójában a luxemburgi Differdangét kiverték.

A Volosz és a Kavala helyett a Levadiakosz és a Doxa Drama szerzett jogot az élvonalbeli szereplésre, és a bajnoki szezon tervezett hétvégi rajtját nem halasztják el.

A kedd esti határozat után a Volosz feldühödött szurkolói - közel háromezren - megrohamozták a kormányzó szocialista párt belvárosi irodáját, az utcán randalíroztak, tüzeket gyújtottak, és összecsaptak a rendőrökkel.

A görögországi bundabotrány kapcsán több mint 60 ember ellen folyik eljárás, tíz személy jelenleg is előzetes letartóztatásban van.