A Milan fogta ki a Barcelonát a BL-ben

2011.08.25. 18:00
A Bajnokok Ligája sorsolása után az európai sportújságírók idén először megválasztották Európa legjobb játékosát: Lionel Messi lett az. A BL-ben brutális csoport nincs, de a Bayerné majdnem az.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Monte Carlóban sorsolta ki, hogy a főtáblára jutott harminckét csapat milyen csoportokban kezdheti meg a meccseket szeptember közepétől.

A volt szocialisták közül Csehország újra jelentkezett – a történetében először bajnok Plzen rögtön átvitte az akadályt, amit a prágaiaknak nem sikerült -, a Dinamo Zagreb is újra bejutott, a román bajnok (Otelul Galati) pedig még idén alapból főtáblás.

A fehérorosz BATE Boriszov a Videotont búcsúztató Grazot ütötte ki az utolsó körben, így osztrák csapat továbbra sem tud bekerülni a legjobbak közé.

Négy magyar játékos érdekelt a sorozatban, Köteles és Tőzsér a Genknél, Huszti az orosz Zenitnél. Megyeri Balázs is tagja az Olympiakosznak, de nem valószínű, hogy a kapust bevetik.

A BL ezen szakaszában még azonos nemzetbeliek nem kerülhettek össze.

Luis Figo húzta az első kalapból a csapatokat, a másodikból Sir Bobby Charlton. Az angol világbajnok a Milannal nem bánt kegyesen, mert a Barcelonához helyezte. Nem először találkoznak a csoportkörben, 2004-ben is megkapták egymást.

A holland Ruud Gullit osztotta be a harmadik kalapban lévőket. A Manchester City volt a nagy kérdés, hová kerül, a Bayernhez illesztette az Eb-győztes holland.

A negyedik kalapból Lothar Matthäus válogatott, és mindjárt a Napolit húzta ki, ráadásként korábbi csapatához, a Bayernhez.

A Genk a Chelsea-t kapta, a Milan és a Barcelona Prágába megy, hiszen a Plzen ott játssza meccseit.

A Real megkapta szokásos ellenfelét, a Lyont, a Chelsea is volt már a Valenciával, a Manchesternek sem ismeretlen a Benfica. A meggyengült Arsenal is tovább kell lépnie ebből a négyesből.

A nagyok közül a Bayernnek van a legnagyobb esélye, hogy bent maradjon a csoportban. Pedig a döntő Münchenben lesz, ami dupla motivációt jelent a bajoroknak.

Jegyzőkönyv:

A-csoport: Bayern München, Villarreal, Manchester City, Napoli

B-csoport: Internazionale, CSZKA Moszkva, Lille, Trabzonspor

C-csoport: Manchester United, Benfica, Basel, Otelul Galati

D-csoport: Real Madrid, Lyon, Ajax, Dinamo Zagreb

E-csoport: Chelsea, Valencia, Leverkusen, Genk

F-csoport: Arsenal, Marseille, Olympiakosz, Dortmund

G-csoport: Porto, Sahtar Donyeck, Zenit, Apoel Nicosia

H-csoport: Barcelona, Milan, BATE Boriszov, Plzen  • Hírek
  • Hírek