Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

A legmodernebb technikával műtötték Dzsudzsák Balázs kulcscsontját

2011.08.28. 13:42

Kulcscsontját törte a szombati orosz bajnokin Dzsudzsák Balázs, az Anzsi Mahacskala futballistája. A játékos még aznap este Budapestre repült, a Péterfi Sándor utcai kórház baleseti központjában vasárnap hajnalban meg is műtötték.

Úgy tudjuk, nagy elmozdulással járó kulcscsonttörést szenvedett, amit azonnal operálni kellett. A félórás-órás beavatkozás a legmodernebb, minimálinvazív technikával zajlott, ami a lehető legkisebb sebet ejti. A csontot titánelasztikus sínnel rögzítették, így hat hét alatt összeforr, és a futballista újra edzhet. Ha esetleg ráesik, még egy ideig könnyen eltörhet, de a sín nem hagyja elmozdulni. Összességében a lehető legjobb ellátást kapta a válogatott játékos, aki még egy-két napig kórházban marad.

Klubja azt közölte, Dzsudzsáknak bő két hónapot kell kihagynia, de információink szerint nem kell ennyit várnia a visszatérésére, ami attól függ, a hat hét gyógyulási idő után milyen gyorsan tud újra formába kerülni.

"A hozzám eljutott visszajelzések alapján egy egész ország aggódik értem, és ez nagyon jól esik - idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja Dzsudzsákot. - Egy nagyon peches szituációban szenvedtem sérülést, de szerencsére nem a lábamnak lett baja, és az orvosok szerint a műtétem jól sikerült. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segített, és együttérzéséről biztosított. Különösen rossz érzéssel tölt el, hogy most sérültem meg, amikor nagy lehetőség kapujában áll a válogatott, ugyanis nagyon készültem a soron következő két mérkőzésre. Most még fáradt vagyok a műtét után, de holnap már hazamehetek, és természetesen egyik első utam Telkibe vezet majd, hogy meglátogassam a csapatot. Derűlátó vagyok, bízom a gyors gyógyulásban, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy októberben már ismét győztes gólt rúghatok a finneknek."

Dzsudzsáknak a szeptemberi Eb-selejtezőket biztosan ki kell hagynia, ahogy ő is mondta, szerencsés esetben az októberi válogatott meccsekre felépülhet.

A magyar csapat szeptember 2-án a svédekkel játszik itthon, négy napra rá pedig Moldovával idegenben. Dzsudzsák nélkül egyetlen klasszikus balszélső van a keretben, az újonc Stieber Zoltán. "Nem ez a megfelelő pillanat, hogy eldöntsem, adott esetben ki helyettesítheti, de akárhogy is alakul, megpróbáljuk a lehető legjobb csapatot összeállítani. Rettenetesen balszerencsések vagyunk ebben az évben" - nyilatkozta szombaton Egervári Sándor, a válogatott szövetségi kapitánya.