Hedvig
4 °C
15 °C
166 787 szavazat
230 007 szavazat

5-0: újra Fabregas-gól, nyert a Barca

2011.08.29. 23:03

Huszonöt percet kellett várni a gólra a hétfő esti Barcelona-Villarreal spanyol bajnokin: Thiago Alcantará kapott labdát nem messze a kezdőkörtől, 25 métert futott, végig nézegetett jobbra-balra, kit lehetne megjátszani, majd a tizenhatosról, négy védő közül kötényben kilőtte a bal alsó sarkot.

A Villarreal nem nagyon tudott ellenállni az igen tartalékos - vagy alternatív kezdővel és taktikával játszó - Barcának sem: a felállás 3-4-3 volt Abidal-Sergio Busquets-Mascherano-védelemmel, az Iniesta-Fabregas-Thiago-középpályá mögött Seydou Keita védekezett, elől Pedro, Messi és Alexis Sanchez támadott.

Meg lett az eredménye ennek a stratégiának is újra, amikor a 45. percben Messi ugratta ki Fabregast, aki kicselezte a kapust, és a hálóba gurított. Negyedik meccsén harmadik gólját szerezte új csapatában, tétmeccsen 3/2-nél jár.

A Villarreal a második félidő első tíz percében omlott össze, amikor a 47.-ben Alexis Sanchez lőtte ki jobbösszekötőből a jobb alsót, majd Iniesta zseniális asszisztjából Messi fektette el a kapust, és gurított az üres hálóba. A chíleinek ez volt az első találata a Barcelonában.

A legjobban kijátszott találat az ötödik lett, Messi és Thiago csinálta meg: az argentin indította a brazil származású spanyolt, aki megvárta, míg Messi befutott középre, visszapasszolt a védő lába alatt, 5-0.

A hajrá nyugodtan elment, a bíró egy másodpercet sem hosszabbított. A BL-induló Villarreal nem volt ellenfél a Barcelonának, ami az első forduló után második a tabellán a Real Madrid mögött - C. Ronaldóék vasárnap Zaragozában 6-0-ra nyertek.



15%
4490 Ft
3817 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft