Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Pato még Usain Boltnál is gyorsabb

2011.09.14. 09:03

A címvédő Barcelona a Milannal játszott 2-2-es döntetlent a Bajnokok Ligája nyitófordulójában. Guardiola szerint most semmire sem mentek a labdabirtoklással, Allegri elismerte, szerencséjük is volt.

"Sosem könnyű, ha az ellenfél középső középpályásai védőt játszanak. Ha a saját tizenhatosukon belül kell védekezniük, akkor megteszik. A Milanban akkor is benne van a gól, ha nem játszik jól, ez jellemző az olasz csapatokra. Ha a 90 percet nézzük, jól játszottunk, de néhány dologban még javulnunk kell. Gratulálunk a Milannak és Patónak: Olyan gyors, hogy még Usain Bolt sem érte volna utol" - dicsérte Guardiola a Milan támadóját, aki már az első percben gólt szerzett, a teljes Barca védelmet lefutva.

Victor Valdés, a Barcelona kapusa szerint a Milannak győztes mentalitása van, soha nem lehet leírni őket, minden körülmény között nyerni akarnak.

"A Barcelona a világ egyik legjobb csapata, nem adtuk fel egygólos hátrányban sem. Ez erőt fog adni a bajnokságra is. Nagyon jól kezdtünk, aztán nem bírtuk a nyomást. A srácok nem vesztették el a fejüket azután, hogy hátrányba kerültünk, és a kemény munka meghozta az eredményét. Szerencsénk is volt, de ettől szép a futball, néha vesztesz, ha nyerned kéne, néha nyersz, ha vereséget érdemelnél" - nyilatkozta Allegri, a Milan trénere.

A hosszabbításban fejjel egyenlítő Thiago Silva nem számított arra, hogy kettőt lőnek. "Nem könnyű idejönni, aztán kettőt lőni. A Barcelona olyan csapat, ami öt perc alatt is képes három gólt szerezni."