Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Az év üzlete: a katari királyé lehet a ManUtd

2011.09.16. 13:43

Közel-keleti források szerint a katari uralkodócsalád hivatalos vételi ajánlatott tett a Manchester United tulajdonosainak. Az amerikai Glazer-család a korábbiakkal ellentétben nyitottnak mutatkozik az eladásra, a felek a jövő héten tárgyalóasztalhoz ülnek.

A Mirror értesülései szerint másfél milliárd fontot ajánlottak a klubért. Ha létrejön az üzlet, Sir Alex Ferguson arra számíthat, hogy többet költhet játékosokra.

Katar egyre hangsúlyosabban jelen van az európai futballban, az ország már bevásárolta magát a Málagába és a Paris Saint Germainbe, míg a Barcelona egyik legnagyobb szponzora is katari lett. Katar 2022-ben futball-vb-t rendez.

A Glazer-család nagyot nyerhet a klub eladásával, holott a United is jól jövedelmez. A csapat nemrég jelentette be, hogy rekordprofitra, és minden idők legnagyobb bevételére tett szert a 2011 júniusával végződött üzleti évben. A bevétel 334 millió fontot tett ki, 45 millióval többet az egy évvel ezelőttinél a szponzori megállapodásokból, a belépőjegyekből, valamint a meccsközvetítésekből származó bevételek növekedésének köszönhetően. Az adózott eredmény is 10 százalékkal emelkedett.

A Manchester United szeptember végétől egy egymilliárdos részvénycsomagot dob piacra Szingapúrban. A részvények alapján négymilliárdra becsülik a klub értékét.

A részvénykibocsátásból származó bevétel egy részét adósságtörlesztésre fordítja a klub, a többi az ázsiai üzletmenet felfuttatására megy. A MU-nak 100 millió rajongója van Délkelet-Ázsiában, jelentős növekedési kilátásokkal kecsegtetve a klubot.