Előd
10 °C
16 °C

84 százalékos labdabirtoklás, 8 Barca-gól

2011.09.17. 22:01

A Milan elleni 2-2-es hétközi Bajnokok Ligája-meccs után a Barcelona tökéletesen játszott szombat este. Pedig Xavi a meccs előtt valami olyasmit mondott, hogy nem tudják, miért nem megy úgy a játék, ahogy kellene.

Az Osasuna elleni bajnokin nyoma sem volt a gyenge játéknak, szellemesen, gyorsan és hihetetlen pontossággal játszottak a katalánok, és Messi már az ötödik percben megszerezte a vezetést, miután Dani Alves pazarul centerezett, az argentin pedig az üres kapus helyzeteket nem szokta kihagyni.

Messi foglalta keretbe a meccset, a nyolcadikat is ő lőtte, közben fejelt egy kapufát, többször nem volt szerencséje a kapu előtt.

Andres Fernandez ugyanis nagyon jól védett, emiatt maradt egyszámjegyű találatnál a Barcelona.

David Villa duplázott, egyszer sem volt nehéz dolga, előbb elvitte a kapus mellett a labdát, majd elfektette, és úgy passzolt a kapuba. Roversio öngólja előtt is ő lépett ki - a kapus lábáról visszapattant rá a labda, majd onnan a védőre -, és így egy furcsa biliárdgól lett a vége.

A legszebb gól talán Fabregasé volt, Messi hajszálpontos átadása után kapásból lőtt a hosszú sarokba. Xavi emelése is szuper volt, ahogy az egész Barcelona.

Az Osasuna lőtt egy lesgólt, volt két nagyobb helyzete, de voltak a meccsnek olyan szakaszai, amikor 15 százalékban volt náluk a labda. A meccs végére ezt sikerült tizenhatra feljavítani.

A Barcelona hozzáállásáról nagyon sokat elárul, hogy már nyolcgólos vezetésnél is hatalmasat sprintelt Villa valamint Messi. Utóbbi mellel tette a lécre a kilencvenedik percben a labdát, miután látta, hogy lesre futott.

FC Barcelona-Osasuna 8-0 (5-0)
g: Messi (5., 41., 79.), Fabregas (13.), Villa (34., 76.), Roversio (40., öngól), Xavi (57.)
Sporting Gijón-Valencia 0-1 (0-1)
gól: Soldado (29.)
Granada-Villarreal 1-0 (0-0)
g: Uche (55.)
Real Mallorca-Málaga 0-1 (0-1)
g: Cáceres (39.)

Sevilla-Real Sociedad 1-0 (0-0)

gól: Kanoute (53.)