Paszkál
10 °C
15 °C

Ranieri lehet az Inter edzője

2011.09.21. 11:17

Nagyon nem megy az Internek ebben a szezonban, már hét meccse nem sikerült senkit sem legyőznie. A bajnokságban az eddigi három meccsen egyetlen pontot gyűjtött, amire a klub történetében 1983 óta nem volt példa.

A milánói futballklub vesszőfutása július 31-e óta tart. Azóta kikapott a Manchester Citytől egy barátságos meccsen, majd Pekingben elbukta városi riválissal szembeni olasz Szuperkupát. A BL-ben hazai vereséggel kezdett, a Fenerbahce kizárása miatt beugró Trabzonspor nyert a San Siróban. A bajnokságban a Roma elleni hazai döntetlen mellett kikapott a Palermo és kedden az újonc Novara vendégeként is. Ez volt az Inter negyedik veresége ötödik tétmeccsén.

A meccs után Massimo Moratti elnök kijelentette, nagyon gyorsan dönt az edző jövőjéről, ami nem sok jót jelent Gian Piero Gasperininek. Olasz források szerint Claudio Ranieri lehet az utód, aki korábban a Valencia és az Atlético Madrid után Chelsea-nél, a Juventusnál és az AS Románál is dolgozott, február 20-a óta nincs állása.

Gasperini a Novara elleni meccs utáni sajtótájékoztatón elismerte, tudja, hogy nagyon nehéz helyzetben van. Moratti annyit tett hozzá: „Úgy tűnik, kicsúszott a kezéből az irányítás, nem uralja a csapatot”

Az Inter 28 éve nem kezdett ilyen rosszul. Az 1983–1984-es szezonban aztán összekapta magát és a negyedik helyen végzett, amellyel az UEFA-kupában indulhatott, ahol aztán a Real Madrid állította meg az elődöntőben. Az a Real, amely utána a Videoton elől hódította el a kupát.