Hedvig
4 °C
15 °C
27 900 szavazat
41 554 szavazat

Dzsudzsák jól van, már játszana

2011.09.22. 12:07

Dzsudzsák Balázs, az Azsi Mahacskala játékosa augusztus 27-én szenvedett kulcscsonttörést, másnap Budapesten megoperálták. Háromhetes rehabilitációja véget ért, csütörtökön visszautazott Oroszországba. A magyar válogatott középpályása a Nemzeti Sportnak adott interjújában elmondta, töretlenül hisz abban, hogy játszhat a finnek elleni, október 11-i Eb-selejtezőn.

Dzsudzsák a hétvégén Eindhovenben járt, ahol a PSV–Ajax meccs előtt korábbi holland klubja a szurkolók előtt búcsúztatta el a futballistát, aki ahogy fogalmazott: „abban a néhány percben minden benne volt, a szenvedély, a szeretet, a barátság, minden.” A középpályás nemcsak a klubtól kapott ereklyéket, a drukkerek is megajándékozták.

Dzsudzsák arról is beszélt, fantasztikus dolog, hogy olyan csapattársai vannak, mint Samuel Eto’o, vagy Roberto Carlos és elismerte, hogy az Anzsi szurkolók egészen különlegesek. A Dinamo Moszkva meccs előtt hétezren látogattak ki az edzésre, a klub ajándékboltja előtt pedig folyamatosan kígyóznak a sorok.

A középpályás még hozzátette: Szulejman Kerimov, a klub milliárdos tulajdonosa mindent elkövet azért, hogy valóban BL-szintű csapat legyen az Anzsiból. Samuel Eto’o, Jurij Zsirkov és Mehdi Carcela után szeretné megszerezni Steven Gerrardot, Frank Lampardot, vagy éppen Gennaro Gattusót is.

Nem csak a játékosok körében erősítene, arról is szólnak a hírek, hogy a kispadra José Mourinhot szerette volna elcsábítani Gadzsi Gadzsijev helyére, de a portugál egyből nemet mondott. Az újabb kiszemelt az angol szövetségi kapitány, Fabio Capello, aki első körben ugyancsak nemmel válaszolt, de lehet az a pénz, amire már ő is bólintana.

Kerimov emellett rendszeresen kilátogat a csapat edzésére, sőt, a Szpartakkal szembeni vesztes meccs után az egész csapatot megvendégelte saját rezidenciáján.

db17
Fotó: mlsz.hu

A sérüléséből gyógyuló Dzsudzsák nagy örömmel vette, hogy csapattársa, Roberto Carlos szinte naponta érdeklődött hogyléte felől. Hozzátette, most már minden erejével azon lesz, hogy száz százalékos állapotba kerüljön és ott lehessen a válogatott utolsó Eb-selejtezőjén.

A futballista rehabilitációjában közreműködő dr. Magyar Mátyás a lap kérdésére válaszolva elmondta, Dzsudzsáknak legalább 4-6 hétre van szüksége a teljes felépülésre. Az elmúlt három hétben egyszer sem lépett fel komplikáció, minden a tervek szerint alakult, Dzsudzsák válla, amelyből nemrég szedték ki a varratokat, visszanyerte erejét és mobilitását.