Miklós
-4 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Felszámolási eljárást kezdeményeztek az Újpest FC Kft. ellen

2011.09.24. 14:23

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen, adta hírül a Nemzeti Sport online. Az élvonalbeli futballklubot működtető gazdasági társasággal szembeni jogi lépés tényét Vígh László kormánybiztos, az NSK vezetője erősítette meg.

„A Nemzeti Sportközpontok szolgáltatásidíj- és közüzemiköltség-tartozás jogcímén idén június huszadikán adta be felszámolási kérelmét a Fővárosi Bírósághoz az Újpest FC Kft. ellen" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Vígh László.

Mint mondta, a hatályos jogi rendelkezések szerint a tartozás pontos összegéről nem adhat felvilágosítást. Az intézet munkatársai számos tárgyalást folytattak az Újpest FC Kft. illetékeseivel a cég tartozásának rendezése érdekében, és a felek megegyeztek a fizetés átütemezéséről

"Ezt azonban nem tartotta be az Újpest FC Kft., így a tartozások kiegyenlítésének tartós elmaradása után több alkalommal írásban – legutóbb május tizenkettedikén – és szóban is felkérték az intézet munkatársai a káefté illetékeseit a tartozás rendezésére. Ennek eredményeként az elmaradás elenyésző részét törlesztette a cég."

Az Újpest FC péntek esti közleménye szerint a klub még semmilyen hivatalos értesítést nem kapott az ügyben.