Előd
9 °C
17 °C

Tevez a futball szégyene

2011.09.28. 09:10
Minden bizonnyal véget ért Carlos Tévez pályafutása a Manchester Citynél, mivel a kedd esti produkciója Roberto Mancininél és a játékostársaknál is kiverte a biztosítékot. Nem volt hajlandó csereként pályára lépni a BL-meccsen.

Az angol csapat a Bayern otthonában szenvedett 2-0-s vereséget a Bajnokok Ligája csoportkörében. A második félidő elején Edin Dzeko, a City csatára helyére Mancini a holland Nigel de Jongot küldte a pályára. Dzeko dühösen vágta a födhöz a melegítőjét. Amikor a szakvezető alig negyedórával később az argentint akarta pályára küldeni, Tévez nemet mondott.

„Én vagyok a vezető és amíg én itt vagyok, Tévez többet nem játszik a Cityben – mondta a meccs után Mancini a Daily Mirror napilapnak. – Soha nem akarok ilyen helyzetbe kerülni. Ő nálam befejezte. Ilyen nem történhet meg egy topklubnál, hogy egy játékos nem hajandó segíteni a csapatán. Gondolják, ilyen eset előfordulhat az AC Milannál, vagy a Manchester Unitednél? Soha.”

A meccs után Tévez nem volt hajlandó bocsánatot kérni. Tolmács segítségével annyit mondott: „Én gólkirály voltam tavaly. Ha Mancini szakmailag úgy véli, hogy nem férek a csapatba, az az ő baja.”

Az olasz menedzser még később hozzátette: „Még a héten beszélek az elnökkel és kezdeményezem Tévez szerződésének felbontását, majd a vezetők eldöntik, mi legyen a játékos sorsa.”

Az ügyben megszólalt Graeme Souness, a Liverpool korábi futballistája és menedzsere, a mérkőzés egyik brit szakkommentátora: „Tévez a futball szégyene. Amit tett, az teljességgel elfogadhatatlan, ő egy futballista, aki azért kapja a fizetését, hogy játsszon. Nem volt hajlandó segíteni a csapatán, és ez a cselekedet őt minősíti. Ő példázza a legjobban azt, amiről sokan úgy gondolják, ez a rossz a mai, modern futballban.”

A hazaérkezés után aztán az argentin bocsánatot kért a szurkolóktól. Kijelentette, soha nem volt olyan szándéka, hogy nem akar pályára lépni. "Én készültem Münchenben is, hogy pályára lépjek. Bemelegítettem és készen álltam. Ez most nem a legalkalmasabb idő, hogy megbeszéljük, ez végül miért is nem történt meg."

A futballistát szerdán a rendőröknek kellett megvédeniük a manchesteri repülőtéren tartózkodó szurkolók haragjától. Tevezt a csapat repülőgépének landolása után a rendőrök kísérték haza.

Tévez a nyáron sokáig hezitált, hogy visszatérjen a Manchester Cityhez. Családi problémákra hivatkozva akarta elhagyni a klubot és Angliát is. Mivel nem volt komoly érdeklődő iránta, végül maradt. A keddi eset után előfordulhat, már csak napokig.