Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Jobbak vagyunk a világon, mint Európában

2011.10.01. 13:40

A magyar labdarúgó-válogatott huszonhetedik a világranglistán, a rangsor 1993-as bevezetése után ez a helyezés a rekord.

A válogatott már a hetvenes-nyolcvanas években magasan a hazai futball általános szintje felett teljesített, a sorozatos bundameccsek sem voltak rá hatással.

A huszonhetedik helyezés azért is kiemelkedő, mert az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) rangsorában a huszonkilencedik helyen állunk.

Az UEFA koefficiense a kupacsapatok eredményei alapján jön létre, egyszersmind tehát a bajnokság színvonaláról is képet ad.

A Debrecen BL-szereplése miatt a 2009-es valamint az EL szereplése miatt a 2010-es szezonban 2,75-ös volt, ami lényegesen jobb, mint az előző két év egy pontos együtthatója.

Idén a négy magyar csapat, annak ellenére, hogy augusztus elején már csak a Paks volt versenyben, és a skót Heartstól kapott is egy négyest újra két pont (2,25) fölé került.

A skótok egyébként egész biztosan nem érthetnék el a két pontot idén, de a Celtic a Sion kizárása után versenyben maradhatott, és még javíthat a besoroláson.

A skótok mindenesetre jelentősen vissza fognak esni, mert a 2007-08-as év kiesik, amikor a Rangers a kupadöntőig menetelt.