Torghelle góllal tért vissza a Kispestbe

2011.10.01. 17:22

A több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Honvéd ugyan kétszer is egyenlített, végül 3-2-re kikapott a vendég Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában. A hazaiaknál a visszatérő, korábbi válogatott csatár Torghelle Sándor szerezte a második gólt.

Az első félidőben egyértelműen a Honvéd akarata érvényesült, a Paks a félpályát is alig lépte át, de ritka ellentámadásai nagy veszélyt jelentettek. Egy ilyen gyors akcióból a szünet előtt Böde révén vezetést is szereztek a vendégek, akik ráadásul Akassou kiállítása miatt emberelőnybe is kerültek.

A folytatásban a Honvéd tíz játékossal is támadott, de ez kiváló alkalmat kínált a Paksnak, hogy gyors ellentámadásokkal kihasználja létszámfölényét. Botis egyenlített, azonban a román csapatkapitány pár perccel később már negatív hős volt, mert eladott labdájára lecsapva Vayer szerencsés körülmények között ismét a Paksot juttatta előnyhöz.

A kispestiek viszont ez után sem adták fel a küzdelmet, Torghelle góllal ünnepelte visszatérését , de a továbbra is támadásra koncentráló Honvéd fellazuló védelmét kihasználva egy újabb gyors vendégkontra után Vayer eldöntötte a találkozót.

A Paks története során először győzött a Bozsik Stadionban.

Jegyzőkönyv

Budapest Honvéd-MVM Paks 2-3 (0-1)
Bozsik stadion, 2500 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Botis (62.), Torghelle (68.), illetve Böde (43.), Vayer (66., 76.)
piros lap: Akassou (45.)
sárga lap: Akassou (21., 45.), Tchami (23.), Novák (72.), illetve Bartha (27.)

Budapest Honvéd:
Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Novák A. - Abass (Hidi, a szünetben), Akassou, Németh N. (Ivancsics, 57.), Tchami (Diaby, 70.) - Danilo, Torghelle

MVM Paks:
Csernyánszki - Heffler T., Gévay (Szatmári, 74.), Éger, Csehi T. - Bartha (Magasföldi, 60.), Sifter, Böde, Sipeki, Vayer - Hrepka (Kiss T., 83.)


  • Hírek
  • Bankszámla