Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

A Fradit verte először idegenben a Vidi

2011.10.02. 20:23

A címvédő Videoton megszerezte idénybeli első győzelmét idegenben: a székesfehérvári csapat 1-0-ra nyert a Ferencváros otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A két csapat legutóbbi találkozásakor, március közepén a Videoton 5-0-ra győzött az Albert Stadionban, és a címvédő fehérváriak azóta nem nyertek bajnoki meccset idegenben.

Az első félidőben a Ferencváros végig támadott, egyértelműen aktívabb volt ellenfelénél. Sok helyzetet ugyan nem tudtak kialakítani a hazaiak, de jóval többet birtokolták a labdát. Negyedóra elteltével egy védelmi hiba miatt mégis a Videoton szerzett vezetést, és előnyét megőrizte a szünetig. A gól után leginkább küzdelmes mezőnyjáték folyt a pályán, egyre több szabálytalansággal, a színvonal messze elmaradt a várttól.

A második félidőben is sok szabálytalanság tördelte a játékot, de ez a félidő élvezetesebbre sikerült. Elvétve néhány helyzet is akadt mindkét oldalon, de mindegyik kimaradt, így 1-0-ra nyert a Videoton, amely ezzel megszakította hosszú, több mint féléves idegenbeli rossz sorozatát.

Ferencváros-Videoton FC 0-1 (0-1)
Albert Stadion, 5000 néző, V: Kassai
gólszerző: Alves (15.)
sárga lap: Junior (72.), Jovanovic (75.), illetve Oliveira (20.), Brachi (86.)

FTC:

Jova - Maróti, Balog, Klein, Junior - Morales (Rósa 59.), Otten - Jovanovic, Tóth B., Hakola (Oláh L. a szünetben) - Pölöskei (Lisztes 67.)

Videoton:

Tujvel - Brachi, Caneira, Vinicius, Oliveira - Tóth B., Mitrovic, Elek Á., Walter (Polonkai 88.) - Brandao (Vasiljevic, 76.), Alves (Nikolics 82.)