Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Eddig bírta a Barcelona, nyert idegenben

2011.10.02. 21:57
A spanyol bajnokság hetedik fordulójában - kétszeri 2-2 után - először nyert idegenben a Barcelona, és ezzel a sovány 1-0-ás sikerrel a táblázat élére ugrott. A Real Madrid pont Barcelonában nyert, Higuaín triplázott, 4-0-ra verték az Espanyolt.

A 12. percben Adriano góljánál gondolni sem lehetett arra, hogy azzal a találattal nyeri meg a meccset a Barcelona.

Adriano szépen lőtt a kapuba - talán hozzá is értek -, de igazán Xavi lövése érdemelt gólt, mert 24 méterről csodásan lőtte el a labdát egy gyors átvétel után, de a labda kipattant a kapufáról, és azt értékesítette a már említett brazil.

A Gijonnak kisebb lehetőségei voltak, a második félidőben egyenrangú partnere volt az ezúttal nem túl szellemesen és nem túl nagy sebességgel játszó katalánoknak.

Messinek is csak felvillanásai voltak, benne sem volt meg a kellő dinamika és pontosság.

A Real Madrid kifejezetten jó iramú meccsen verte az Espanyolt idegenben. A vége sima 4-0 lett, de mezőnyben korántsem volt gyenge az Espanyol. Higuaín az első félidő 17. percében lőtte ki a hosszút, a másodikban pedig duplázott, ugyancsak a hosszúba vágta. A 82. percben az ex-espanyolos Callejon lőtte a harmadikat, Ronaldo készítette le neki. A negyediket megint Higuaín szerezte, a kivetődő kapus felett emelte át finoman a labdát.

Mourinho csapata ezzel egy pontra megközelítette a listavezető Barcelonát és a második Levantét.