Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Tíz métert zuhant egy diósgyőri drukker Debrecenben

2011.10.02. 21:01

Súlyosan megsérült egy diósgyőri szurkoló vasárnap, amikor lezuhant a mintegy tíz méter magas lelátóról a Debrecen-Diósgyőr labdarúgó-mérkőzésen.

Hosszú és komplikált műtéti sorozaton esett át vasárnap éjjel, állapota stabil - mondta el a Kenézy Kórház szóvivője az MTI-nek hétfőn.

Szentgyörgyi János közölte, hogy a 33 éves nyírbátori férfinak comb- és csípőtáji törése van. A szurkoló jól van, állapota stabil, és ha nem lép fel komplikáció, akkor tíz nap múlva elhagyhatja a kórházat.

Képíró János, a DVSC-TEVA biztonsági igazgatója az MTI-nek elmondta: a baleset a Debrecen-Diósgyőr mérkőzés lefújása után, az ünneplés pillanataiban történt.

A szurkoló mintegy tíz métert zuhant; a helyszínen tartózkodó mentők azonnal ellátták a sérüléseit. A biztonsági igazgató kezdeményezésére a klub és a rendőrség még vasárnap vizsgálatot indított. Annyi biztos, hogy sem a szék, sem a korlát nem volt törött, és nem volt a szektorban semmilyen biztonsági hiányosság - mondta Képíró János. Hozzátette: a korábbi hírekkel ellentétben a férfi nem a Diósgyőr szurkolója volt: Nyírbátorból érkezett, hogy lássa a rangadót, és elmondása szerint mindkét csapattal szimpatizál. A stadionban is a két szurkolótábor között foglalt helyet. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.