Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Dzsudzsák teljes terhelésű edzést akar

2011.10.03. 18:17
Hétfőn Telkiben találkozott a finnek elleni, jövő keddi Európa-bajnoki selejtezőre készülő labdarúgó-válogatott kerete, amelyhez Király Gábor, Vanczák Vilmos, Lázár Pál és Bogdán Ádám később csatlakozik.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja szerint Rudolf Gergely és Elek Ákos kisebb húzódással bajlódik, de a vizsgálatok szerint nincs komolyabb gond, egyikőjüknek sem kell edzést kihagynia.

"Apró sérülésektől eltekintve mindenki egészséges. Dzsudzsák Balázs is jelezte, teljes értékű munkát szeretne végezni az edzőtáborban - fogalmazott Egervári Sándor szövetségi kapitány. - Nem szeretnénk semmiféle kockázatot vállalni, ezért kedden délelőtt az őt operáló orvos megvizsgálja, megröntgenezi a kulcscsontját, és ezután dől el, hogy milyen intenzitású edzéseket folytathat a következő napokban. Mondanom sem kell, rendkívül örömteli lenne, ha valóban maximális erőbedobással készülhetne a finnek elleni meccsre."

Egervári csapata jelenleg a harmadik a csoportban, a finnek elleni hazai találkozó lesz az utolsó mérkőzése. A meccsnek csak akkor lesz tétje, ha a svédek négy nappal korábban, pénteken nem győzik le a finneket. Ezt a meccset a helyszínen nézi meg a kapitány.

Ahhoz, hogy a második, pótselejtezőt, vagy akár egyenes ági továbbjutást érő helyen végezzen a magyar csapat, a finnek legyőzése mellett az is kell, hogy a hollandok jövő kedden pontot szerezzenek Svédországban.