Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Roberto Carlos nemzetközi sikerekre vágyik

2011.10.04. 13:10

Legkésőbb két év múlva a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában kell szerepelnie a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató orosz Anzsi Mahacskalának - legalábbis Roberto Carlos, a labdarúgócsapat múlt héten kinevezett játékosedzője szerint.

A 38 esztendős brazil világbajnok egy moszkvai televíziós show-műsorban kedden azt mondta, Oroszország legjobb együttesét akarják összeállítani és a nemzetközi klubfutballban is történelmet akarnak írni.

„Keményen dolgozunk azon, hogy egyszer felvehessük a versenyt olyan gárdákkal, mint a Real Madrid vagy a Manchester United - mondta Carlos. Az elsődleges célunk, hogy a legjobb orosz játékosokat szerződtessük. Ezen kívül jövőre szeretnénk még egy-két sztárfutballistát leigazolni.”

000 Par6157260
Fotó: Kirill Kudryavtsev

Az Anzsi a múlt héten menesztette Gadzsi Gadzsijev vezetőedzőt, helyét addigi asszisztense, Andrej Gorgyejev és Roberto Carlos vette át.

A 2002-ben vb-t nyert hátvéd azt mondta, elkötelezett Szulejman Kerimov, a Mahacskala milliárdos tulajdonosa iránt.

„Felajánlotta, hogy a pályafutásom befejezése után is maradjak a klubnál" - mondta Carlos. "Hívtak az Egyesült Arab Emírségekbe és Brazíliába is, de a legjobb ajánlatot Mahacskalában kaptam.”

A kulcscsonttörése után még lábadozó Dzsudzsákot egyelőre nélkülöző Anzsi 26 forduló után a nyolcadik az orosz bajnokságban, amelynek első öt helyezettje indulhat a nemzetközi kupákban.