Ervin
14 °C
21 °C

Botránybíró vezeti a finn-svédet

2011.10.05. 13:23 Módosítva: 2011-10-05 13:23:45

A Tottenhamet már kétszer is rendesen elintézte, de a Wigan és az Everton is szenvedett miatta. Az angol Mark Clattenburg fújja a számunkra sordöntő pénteki Finnország-Svédország Eb-selejtezőt.

Először 2005-ben, egy Tottenham-Manchester Uniteden lett hírhedt a neve, amikor egy teljesen egyértelmű londoni gólt nem adott meg. Mendes majdnem félpályáról bikázta rá, a lecsapódó labdát Roy Carroll, a MU akkori kapusa valahogy bepotyázta, aztán vetődve ütötte ki. A labda nagyjából fél méterrel haladt át a gólvonalon.

2007. októberében, egy Everton-Liverpoolon hívta fel magára a figyelmet. Egy Gerrard elleni szabálytalanságért tizenegyest ítélt a Liverpoolnak, a vétkes Tony Hibbertnek pedig sárgát adott, de meggondolta magát, pirosra változtatta. Később nem állította ki Kuytöt, és a hosszabbításban nem adott meg egy büntetőt az Evertonnak. A következő héten nem vezethetett Premier League meccset, de az Evertonnak azóta sem fújt egyszer sem.

Tavaly októberben megint a Tottenhamet büntette és megint a Manchester United volt az ellenfél. A Tottenhamnél azt hitték, Clattenburg kifelé ítélt szabadrúgást, miután Nani kézzel ért a labdához. Gomes kapus rá is készült a szabadrúgásra, letette a labdát, de Nani odasunnyogott hátulról és egyszerűen belőtte a kapuba a labdát. A gól szabályos volt, mert a bíró nem fújt szabadrúgást Nani kezezése miatt.

Rooney idén februárban könyökkel tarolta le a wiganes McCarthyt, amiért Clattenburg csak szabadrúgást ítélt. Az egyik - neve elhallgatását kérő - kollégája szerint a játékvezető azon is gondolkozott már, hogy felhagy a játékvezetéssel, mert az angol szövetség "kiherélte".