Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Problémák az Anzsi Mahacskalánál

2011.10.06. 13:28

Egy tekintélyes német lap helyszíni beszámolója szerint a világ egyik leggazdagabb klubjának tartott Anzsi mostanság valósággal szenved a pályán, ráadásul botrányok is sújtják.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósításából kitűnik, hogy a csapat hosszú ideje vergődik annak ellenére, hogy a tulajdonos, az ország egyik legtehetősebb vállalkozójának számító Szulejman Kerimov az év eleje óta 70 millió eurót fordított nemzetközi hírű sztárok - mindenekelőtt a kameruni csatár, Samuel Eto'o - megvásárlására. "A pénz nem rúg gólt" - írta ennek kapcsán a német lap.

Botrányos magaviselete, de legfőképp a csapat sikertelensége miatt az elmúlt héten menesztették Gadzsi Gadzsijevet, az együttes vezetőedzőjét, miközben immár rendszeresnek számít, hogy a hazai szurkolók tiltakoznak a silány játék miatt. A tréner utódját egyelőre nem találták meg, s ideiglenesen az eddigi asszisztens, Andrej Gorgyejev és Dzsudzsák csapattársa, a világbajnok brazil Roberto Carlos helyettesíti.

A német lap értesülése szerint a klub vezetői most azon fáradoznak, hogy a sztárok mellé hasonló sztáredzőt szerződtessenek. Általános nézet szerint a klubnak olyan trénerre van szüksége, akire Eto'o-val az élen a világsztárok is felnéznek.

Amúgy pedig még a szakértőknek is feltűnt, hogy az Anzsi Mahacskala sztárjai a hatalmas pénz ellenére sem túlságosan motiváltak. Az idézett szakemberek szerint már csak ezért sem lesz könnyű híres, ugyanakkor megfelelő vállalkozói kedvvel is rendelkező edzőt találni.

De már csak azért sem, mert - mint a német lap írta - Oroszország egyik legszegényebb és legveszélyesebb régiójáról, Dagesztánról van szó, ahol napirenden vannak az iszlamisták által végrehajtott bombatámadások, illetve a biztonsági erők és a felkelők közötti lövöldözések. Dzsudzsák és játékostársai ugyan Moszkvában élnek és ott is edzenek, úgynevezett hazai mérkőzéseiket azonban Mahacskalában kell lejátszaniuk.

Az Anzsi 26 forduló után nyolcadik az orosz bajnokságban, amelynek első öt helyezettje indulhat a nemzetközi kupákban. Szakértők szerint az idei bajnokságban ennek esélyét Dzsudzsákék immár a világ legjobb edzőjével sem harcolhatják ki...