Emma
9 °C
26 °C

Hogy minek vagyok a tulajdonosa? Újpest?

2011.10.07. 15:14 Módosítva: 2011-10-07 21:51:45
Várhatóan új tulajdonosa lesz annak a cégnek, amely a labdarúgó NB I.-ben jelenleg 14. újpesti klubot működteti. A vásárlással hírbe hozott Töröcskei István cáfol.

A Nemzeti Sport szerint Bartha Csaba ügyvezető igazgató csütörtökön a Megyeri úti stadion öltözőjében beszélgetett a futballistákkal. "Hogy mi hangzott el, csak a játékosokra és a klub munkatársaira tartozik. A City Budapest Zrt., vagyis az Újpest FC Kft. többségi tulajdonosa hamarosan nyilatkozatot tesz, amely mindenki számára egyértelmű lesz."

A City Budapest korábban még sosem nyilatkozott az Újpesttel kapcsolatban, ezért valószínűleg fontos ügy lesz az, amelyben a cég vezetősége először megnyilvánul.

A több érdeklődő is képbe került, állítólag egy befektetéssel és vagyonkezeléssel is foglalkozó cég lehet a befutó, de van olyan jelentkező is, aki tehetős üzletemberként a bankszektorból érkezne, ám nem egyedül, hanem társakkal szállna be a magyar labdarúgásba.

A pepsifoci a Wallis Zrt.-t, és egy másik lehetséges tulajdonosi csoportot nevesít, amelyet Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere, a Széchenyi Bank tuladonosa, és a MAVIR Zrt. igazgatóságának elnöke, Töröcskei István neve fémjelez.

Az üzletember az Index megkeresésére tagadta, hogy a klub megvásárlását tervezné: "Hogy minek vagyok a tulajdonosa? Újpest? Nem. Ha így lenne, tudnék róla."

Ugyanígy nyilatkozott a Töröcskei közvetítőjeként, strómanjaként hírbe hozott Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója is: "A hírnek nincs igazságalapja".

Az öltözőből kiszivárgott információk szerint a játékosok fizetése csúszik, legutóbb szeptember 15-én kellett volna pénzt kapniuk, a prémiumok átutalása is akadozik. Bartha állítólag közölte: zajlanak a tárgyalások az Újpest eladásáról, hozzátette, 95 százalék az esélye annak, hogy egy hónap múlva már nem ő lesz az ügyvezető.