Klaudia
-3 °C
3 °C

Ezt most tényleg mért csinálta Rooney?

2011.10.08. 18:41

Bár az angolok az utolsó csoportmeccsükön kijutottak a 2012-es futball Eb-re, Wayne Rooney egészen biztosan nem játszhat a torna első meccsén.

A Montenegró elleni mérkőzés második félidejének közepén Rooney Miodrag Dzudoviccsal harcolt a labdáért, amit a hazai játékos szerzett meg, mire a csatár dühében - vagy ki tudja, miért - hátulról belerúgott egy nagyot ellenfelébe. A német Wolfgang Stark egyből kiállította. (A videón 0:30-nál).

„Semmi nem indokolta Rooney tettét – mondta Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya. – A meccs előtt nem tűnt feszültnek, de vélhetően megviselte az édesapja letartoztatása. Talán néhány elrontott passz és csel után húzta fel magát ennyire. Már beszéltem vele, mást most nem tehetek.”

"Ennél szánalmasabb kiállítást még nem láttam – védte meg a védhetetlen Rooneyt Joe Hart, az angolok kapusa. – Tény, hogy belerúgott az ellenfelébe, de akkor is nevetséges volt a kiállítás. A montenegróinak már különben is régóta az öltözőben lett volna a helye. Neki járt volna tíz perccel korábban piros lap, Welbeck fejberúgásáért.”

Rooney legalább egy, de akár többmeccses eltiltásra is számíthat, amit az Eb-n kell letöltenie.

Montenegró pénteken az utolsó pillanatban egyenlített, így már biztos, hogy pótselejtezőt játszhat.