Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Egervári: Álomszerű lenne 21 ponttal zárni

2011.10.10. 18:20
Győzelmet vár kedden a finnek elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőn Egervári Sándor. A meccsnek nincs komolyabb tétje, a svédek pénteki, finnországi sikerével biztossá vált, hogy a magyarok a csoport harmadik helyén végeznek.

"A magyar válogatott számára nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés. Minden körülmények között a győzelemre kell játszani, mivel egy egész országot képviselünk - nyilatkozta Telkiben a válogatott szövetségi kapitánya. - Ez a csapat a maximumra törekszik, így az utolsó találkozóján is szeretné kiszolgálni a közönséget." Egervári szerint álomszerű lenne, ha a finnek legyőzésével a csapat 21 ponttal zárná az Eb-selejtezős csoportot, még akkor is ha a továbbjutásról lecsúszott.

Az már korábban eldőlt, hogy a selejtezősorozat legeredményesebb magyar játékosa, a hatgólos Rudolf Gergely kihagyja a 20 órakor kezdődő mérkőzést, de a kulcscsonttöréséből felépülő Dzsudzsák Balázs játékára számít a kapitány, igaz, az Anzsi Mahacskala szélsője valószínűleg csak csereként lép pályára. "Balázs egyelőre még nem 90 perces játékos, de nagy kockázatot nem vállalunk azzal, ha pályára küldjük. A második félidőben abban a reményben állhat majd be, hogy hozzá tud tenni a játékhoz".

Egervári Sándor csak a délelőtti átmozgató edzés után hirdeti majd ki csapatát, melyben várhatóan ott lesz a kedd este nyolckor a kezdőben Sándor György, a Videoton hatszoros válogatott futballistája. "Úgy gondolom a találkozónak egyéni szinten is van tétje, ugyanis azoknak a játékosoknak, akik esetleg bekerülnek az együttesbe, bizonyítaniuk kell és meghálálni a bizalmat" - mondta a székesfehérvári középpályás.

Juhász Roland csapatkapitány szerint is győzni kell: "Ez egy épülőben lévő csapat, és minden lehetőséget meg kell ragadjunk, hogy előre lépjünk. Remélem, ez sikerül, és jó eredménnyel párosul."

A magyar válogatott nem lesz ott a jövő évi lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n, kevés lehetősége lesz mérkőzést játszani, de a szakvezetés már dolgozik a folytatáson: a tervek szerint november 11-én és 15-én is pályára lép a csapat. A két dátum valamelyikén vélhetően Lengyelországban játszik majd a válogatott, az Európa-bajnokság egyik helyszínén, a másik időpontra pedig még ellenfelet keresnek olyan csapatok közül, amelyek szintén lemaradtak az Eb-szereplésről.

Jövőre, február 29-én Győrben Bulgáriát fogadja a csapat, majd júniusban, nem sokkal az Eb előtt játszik még felkészülési mérkőzést.

A finn kapitány szórakoztató meccsre számít

Szeretne meglepetést okozni kedden a Puskás Ferenc Stadionban Mixu Paatelainen. "Talán nincs tétje a mérkőzésnek, ennek ellenére nagyon várjuk már. Bízom abban, hogy a magyarok is így vannak ezzel, és akkor ki tudjuk szolgálni a nézőket. A magyarok rendkívül sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, Finnországban le is győztek minket, de most mi szeretnénk meglepetést okozni."
A tréner elégedett volt játékosainak a svédek elleni teljesítményével a 2-1-es hazai vereség ellenére. "A szomszéd ellen mindig nagyon nehéz futballozni, lelkileg és fizikailag is. Elégedett voltam a csapatommal, de ki kell mondjuk, a svédek ennyivel jobbak nálunk".
A szakember a selejtezősorozat előtt a finneket gondolta volna a csoport harmadik legerősebb csapatának, ám látva a magyar csapat folyamatosan fejlődő játékát, most úgy érzi, Egervári csapata megérdemelten végez a harmadik helyen.
Teemu Pukki, a Schalke 04 játékosa kemény mérkőzésre számít: "A magyaroknak erős csapatuk van, kemény meccs lesz, de felkészültünk."