Sára, Márió
2 °C
6 °C

Észtország és Csehország pótselejtezős

2011.10.11. 21:20
Két kis ország is pótselejtezőt játszik, Montenegró mellett Észtország is befutott. Utóbbira nem árt figyelni, mert a vb-selejtezőn egy csoportban vagyunk velük.

A csoport

Németország száz százalékosan lett csoportelső, az első félidőben három perc alatt eldöntötték a meccset.

Özil nagy góllal szerzett vezetést, ritka jól eltalálta a labdát, ami védhetetlenül a bal felsőbe vágódott.

Schürrle gólja is szépségdíjas volt. A németek 34 góllal 30 pontot szereztek, valamennyi meccsükön eredményesek voltak, és mindössze egyszer lőttek csak egy gólt.

A törököket Yilmaz juttatta a pótselejtezőre, de Hiddink csapata messze nem annyira félelmetes, mint korábban volt.

Kazahsztán - Ausztria 0-0

Németország - Belgium 3-1

Törökország - Azerbajdzsán 1-0

B csoport

Oroszország egy hatossal zárta le a csoportot, ezzel biztosan kijutott az eb-re. A másik meccsen Írország korán emberelőnybe került, majd az örmények a kétgólos hátrány után szépítettek. Azonban még az egyenlítés is kevés lett volna nekik a pótselejtezőhöz. Írország a 2., amely vb előtt a franciák ellen emlékezetes meccsen maradt alul.

Macedónia - Szlovákia 1-1

Írország - Örményország 2-1

Oroszország - Andorra 6-0

C csoport

A legnagyobb meglepetés: Szerbia kikapott, így lemaradt a pótselejtezőről. Egy pont kellett volna nekik, hogy jobb gólkülönbséggel az észtek elé kerüljenek. Így azonban Montenegró mellett egy másik kis ország (másfélmillióan vannak az észtek) is ott lehet a playoffban.

Olaszország - Észak-Írország 3-0

Szlovénia - Szerbia 1-0

D csoport

Francia-bosnyák meccs volt az első helyért. Ha a vendégek nyernek, kimennek, ha nem, másodikak a hazaiak mögött. Dzeko ráijesztett a franciákra, de Nasri a 79. percben belőtte a csoportgyőzelmet érő gólt. Bosznia újra selejtezős, legutóbb, a vb előtt a portugálokkal nem bírtak.

Albánia - Románia 1-1

Franciaország - Bosznia-Hercegovina 1-1

E csoport

A svédek megverték a hollandokat, és legjobb csoportmásodikként azonnal kijutottak az Eb-re. Az első gólt Källström lőtte szabadrúgásból.

A döntetlen magyar-finn tét nélküli volt.

Magyarország - Finnország 0-0

Moldova - San Marino 4-0

Svédország - Hollandia 3-2

F csoport

Görögországnak egy pont kellett Grúziában a kijutáshoz, és mivel a huszadik percben hátrányba kerültek, ehhez a 79. percig kellett várni, aztán a három pontot jelentő győztes a gól is megszületett, amivel Görögország csoportelső. A horvátok a második félidőben nyerték meg a meccset, amivel pótselejtezőt játszanak.

Horvátország - Lettország 2-0

Grúzia - Görögország 1-2

Málta - Israel 0-2

G csoport

Anglia kint, a 600 ezer lakosú Montenegró pótselejtezős. Bulgária tökutolsó, Lothar Matthäusszal előbb hosszabbítottak, aztán gyorsan kirúgták, Wales ellen már nem ő ült a kispadon.

Bulgária - Wales 0-1

Svájc - Montenegró 2-0

H csoport

A dánok megnyerték a csoportot, Portugália pótselejtezőt játszhat. Ha a norvégok még lőnek hármat, Portugália még a pótselejtezőig sem jutott volna el.

Dánia - Portugália 2-1

Norvégia - Ciprus  3-1

I csoport

A címvédő Spanyolország már korábban kijutott, a botladozó csehek összekapták magukat, és már az első félidőben három gólt lőve nyertek Kaunasban így visszaelőzték a skótokat.

Litvánia v Csehország 1-4

Spanyolország v Skócia 3-1

Eb-résztvevők és pótselejtezősök

Eddig tizenkét válogatott biztos résztvevője a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságnak. A pótselejtező sorsolását csütörtökön 13 órától tartják Krakkóban, első meccseit november 11-én, a visszavágókat november 15-én játsszák.


A biztos résztvevők:
Lengyelország (rendező), Ukrajna (rendező), Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Anglia, Görögország, Oroszország, Svédország (legjobb csoportmásodikként), Dánia, Franciaország

A pótselejtezős csapatok:
Montenegró, Törökország, Horvátország, Írország, Portugália, Észtország, Bosznia-Hercegovina, Csehország

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft