Géza
-12 °C
-4 °C

Mit tettél, Vidics?

2011.10.12. 11:52

Három jugoszláv utódállam (Montenegró, Bosznia és Horvátország) is pótselejtezőre készül, Szerbia azonban nem, mert képtelen volt nyerni Szlovéniában az utolsó fordulóban.

Hihetetlen gólt kaptak a szerbek, Dare Vrsic a kaputól jó negyven méterre végzett el szabadrúgást, a labda tökéletesen szállt, Jorgacevic kapus rosszul számolta ki a labda ívét, amelyik a lécről a gólvonal mögé pattant.

Egy jó formában lévő Szerbiának nem okozott volna gondot az egyenlítés – akár a győzelem és a továbbjutás kiharcolása sem -, de a mostani szerb csapat a már tét nélkül játszó olaszokat sem tudta legyőzni a múlt pénteken.

Hogy vereséggel hagyták el a maribori stadiont, abban jelentős szerepe volt Nemanja Vidicsnek, aki szinte félve vállalta el a tizenegyest, erőtlen gurítását pedig simán fogta meg a szlovénok legjobbja, Handanovic kapus.

A 29 éves Vidics a 33 éves Sztankoviccsal együtt lemondta a válogatottságot. "Most van itt az ideje, hogy néhány rutinos futballista elköszönjön, generációváltásra van szükség" - mondta a Manchester United védője. Az Internazionaléval többszörös bajnok, Bajnokok Ligája-győztes Stankovics 102-ször volt válogatott, ezzel beállította Savo Milosevics rekordját. "Rengeteg meccset játszottam a válogatottban, segítettem, amikor tudtam, de mostantól csak az Interre koncentrálok".

Szerbia a remélt hat pontból egyet csípett el az utolsó két meccsen, így a megtáltosodó Észtország várhatja a csütörtöki sorsolást Krakkóban.