Egervári hetekig titkolta családi tragédiáját

2011.10.14. 08:57

Egy hónappal ezelőtt tízezrek ünnepelték a futballválogatottat, Egervári Sándor szövetségi kapitány azonban gyászolt, írja a Blikk.

A csapat az Európa-bajnoki selejtezőkön legyőzte a svéd, majd a moldovai válogatottat, míg a szakember 61 éves felesége az életéért küzdött. Egerváriné Schiffer Ágnes tizenhárom éve harcolt a daganatos betegséggel, de nem sokkal a két győzelem után, szep­tember 20-án a szervezete feladta.

egervári D  FO20110808008
Fotó: Földi Imre

"Óriási kettősség volt bennem. Helyt kellett állnom a válogatott élén, miközben a feleségemet otthon ápolták gyermekeink – mesélte Egervári Sándor, aki harmincöt évig élt házasságban feleségével. - Ebben a nehéz helyzetben is Ági biztatott engem, hogy koncentráljak a mérkőzésekre, miközben már tudtam, nem lehetünk sokáig együtt."

A szövetségi kapitány elárulta, évekkel ezelőtt szembesültek a diagnózissal, ám csak az utolsó egy hónap telt fájdalomban. "A feleségem szeptember 20-án hunyt el. Szerencsére vele lehettem az utolsó pillanatban is" - mondta a szövetségi kapitány, aki annyira magánügyként kezelte a családi tragédiát, hogy a játékosainak sem mondta el, milyen nehéz pillanatokat él át.

Amikor a válogatott szeptemberben a 27. helyre lépett előre a világranglistán, Egervári sehol nem nyilatkozott - segítői vállalták ezt a feladatot helyette -, mert éppen akkor gyászolt.

"A család és a futball az én két nagy szerelmem. Azonban mindig is különválasztottam a kettőt. A családomat megkíméltem a szakmától, és a labdarúgóimat is a magánéletemtől. A csapattagok a finnek elleni Eb-selejtezőre készülve az edzőtáborban értesültek feleségem elvesztéséről. Büszke vagyok arra, hogy a kvalifikációs sorozatban jól teljesítettünk és előreléptünk, de ebben a helyzetben most másként éltem meg a szakmai sikert."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport