György
14 °C
24 °C

Evra: Suarez végig négerezett

2011.10.16. 11:01

A Manchester United játékosa, Patrice Evra azzal vádolja a liverpooli Luis Suárezt, hogy a szombati mérkőzésükön folyamatosan rasszista kifejezésekkel próbálta hergelni.

A meccs 58. percében Evra szabálytalankodott Suárezzel, és ekkortól perceken keresztül vívtak szócsatákat, a játékvezető ezért többször ismegpróbálta őket lenyugtatni. "Ott voltak a kamerák, bárki láthatja. Legalább tízszer mondta nekem azt a bizonyos szót" - nyilatkozta Evra, a francia Canal + tévécsatornának. A bizonyos szó pedig a francia források szerint a néger volt.

"Felháborítónak tartom, 2011-ben nem mondhatna ilyeneket. Nagyon is tudja, mit mondott, ahogy a bíró is, neki is elő kéne állnia. Nem fogom megismételni, mit mondott, de egyértelműen rasszista kijelentés volt, és több mint tízszer elismételte. Próbált felidegesíteni, de nem fogok túl sokat foglalkozni vele, ugyanakkor csalódott és felháborodott vagyok".

A mérkőzés játékvezetője, Andre Mariner a meccsről készült jelentésében beszámolt az incidensről. Az Angol Futball Szövetség (FA) közleményt adott ki, nyomoz az ügyben. Állításuk szerint 20 percel a meccs lefújása után már tudtak a rasszista vádakról. Suárezt is megkérdezték, aki tagadta, hogy bármilyen nyelven sértegette volna Evrát.